ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ναύπακτος: Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων(φωτο-βίντεο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στη Ναύπακτο,με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγ.Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου. Ακολούθως με πομπή,κλήρος και λαός μετέβησαν στο γραφικό λιμάνι της πόλης για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.
Να σημειωθεί ότι φέτος οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές μεσούσης του χειμωνα,ενώ αρκετοί ήταν οι εθελοντές κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία.


Στα αξιοσημείωτα,οι παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Κ.Ιεροθέου προς έναν μοναχικό κολυμβητή που είχε λάβει θέση σε εξέδρα του λιμανιού που ήταν πολύ πιο κοντά στο σημείο ρίψης του Σταυρού, από την εξέδρα που είχε λάβει θέση το σύνολο των υπολοίπων κολυμβητών που θα έπεφταν στη θάλασσα.Τον προέτρεψε να κατευθυνθεί προς τους υπόλοιπους κάτι που δεν έπραξε με αποτέλεσμα να κολυμπήσει πρώτος στον Σταύρο.Όπως ήταν φυσικό,η προσπάθειά του κρίθηκε άκυρη,με τον Σεβασμιωτατο να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη την οποία θα έπρεπε να είχαν επιβάλλει νωρίτερα οι αρχές.Ωστόσο,στο τέλος την πατρική ρου ευχή και τις ευλογίες του,έλαβαν όλοι ανεξαιρέτως οι κολυμβητές.
Δείτε το βίντεο με τον Εορτασμό των Θεοφανείων στην Ναύπακτο.

Δείτε το βίντεο με τον νεαρό Ρομά.



πηγή:nafpaktianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια