ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συναντήσεις αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για διάφορα θέματα στην Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για agrinio like ΑκαρναΝΊΑς\

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιπροσωπεία της ένωσής μας συμμετείχε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα.

Από τον πρόεδρο της Ένωσης ΚΩΣΤΑΚΗ Αντώνιο στο συμβούλιο τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Kαταβολή έγκαιρα των δικαιούμενων δαπανών - οδοιπορικών στους συναδέλφους που αποσπώνται σε νησιά και τον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Άμεση χορήγηση εφοδίων. (μπουφάν - υφάσματα - κράνη)
Ερώτημα για το αν εισπράττουν τα ταμεία τα προβλεπόμενα από τους αθλητικούς αγώνες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ερώτημα γιατί δεν προχωρά η χορήγηση κατασχεμένων οχημάτων στην ΕΛΑΣ καθότι υπάρχουν αρκετά αιτήματα.

Μετά το πέρας του Γενικού Συμβουλίου η αντιπροσωπεία της Ένωσης μας μετέβει στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτ/νίας του Σύριζα κ. ΒΑΡΕΜΕΝΟ Γεώργιο.
Από τον κ. Αντιπρόεδρο ζητήθηκε η συνδρομή του για την σύντομη και χωρίς προσκόμματα συντόμευση της διαδικασίας χορήγησης κατασχεμένων διαφόρων οχημάτων από ΓΕ.Π.Α.Δ Δ.Ε.
Ακόμη ζητήθηκε να χορηγηθούν άμεσα τα τέσσερα (4) οχήματα από το αρχηγείο προς την Δ.Α. Ακαρνανίας όπως αυτό έχει αποφασιστεί.

Ο κ. Αντιπρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με την Υπουργό κ. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ  και τον Αρχηγό της ΕΛ.Α.Σ. ΑΝΤ/ΓΟ κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κων/νο  για να ενημερωθεί και ζήτησε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Από την κ. ΥΠΟΥΡΓΟ και τον κ. Αρχηγό δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα προσπαθήσουν το συντομότερο δυνατό να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά μας.

Στη συνέχεια στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ. η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαο με τον κ. Διευθυντή του Υπουργού συζητήθηκε τα κάτωθι:

Ενίσχυση με οχήματα και άλλα εφόδια (στολές για ομάδες ΔΙΑΣ - ΟΠΚΕ - μπουφάν)
Παραμονή όσο το δυνατό περισσότερων αποσπασθέντων από την θερινή περίοδο και την χειμερινή περίοδο στο Α.Τ. Βόνιτσας καθότι δεν ενισχυθήκαμε στις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2017.
Σύσταση τμήματος τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Ιονίου Οδού για την καλύτερη και πληρέστερη αστυνόμευση της οδού.
Σύσταση Α.Τ. Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας καθώς σε ετήσια βάση οι πτήσεις και οι επιβάτες πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεγάλες ανάγκες και προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση.
Επικαιροποίηση μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών για αναβάθμιση υπηρεσιών και ασφάλεια των κρατητηρίων του Τ.Μ. Αγρινίου.
Από τον Δ/ντή του κ. Υπουργού κ. ΜΑΡΚΟΥ μας ζητήθηκε να αποστείλουμε υπόμνημα με όλα τα αιτήματά μας και μας γνώρισε ότι στο μέτρο του δυνατού και τα πιο άμεσα θα υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του για την λύση τους.
Για θέματα στρατηγικής (όπως η ίδρυση νέων υπηρεσιών) θα πρέπει να υπάρξει επαφή με την φυσική ηγεσία.
      Τέλος η Ένωσή μας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που τέθηκε σε εφαρμογή με το νέο έτος και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για καμία μείωση μισθών είδαμε χαρτάκια μισθοδοσίας στα οποία ο μισθός είναι μειωμένος έως και διακόσια (200) €.
        Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές της και τους αγώνες της για καλύτερες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων με τα καλύτερα και πληρέστερα εφόδια για το καλό όλων μας Αστυνομικών και Πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΓΕ.ΠΑ.Δ.Δ.Ε.
Δ.Α Ακαρνανίας.
Όλα τα μέλη μας.
                               
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
        Ο                                            Ο
     Πρόεδρος                             Γενικός   Γραμματέας
ΚΩΣΤΑΚΗΣ  Αντώνιος                             ΛΑΧΑΝΑΣ Θεόδωρος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια