ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου & η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» εγκαινιάζουν την καλλιτεχνική συνεργασία " ΒΛΈΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΌΝΟ" του εικαστικού Δημήτρη Δήμα



Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 8 το  βράδυ εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου,  έκθεση του  Δημήτρη Δήμα με ζωγραφικά έργα γυναικείων  προσώπων  πάνω σε παλιές ξύλινες επιφάνειες με έντονα τα σημάδια της φθοράς του χρόνου και με βλέμματα που μας ταξιδεύουν από την βρεφική στην παιδική ηλικία της αγνότητας, από την ομορφιά της εφηβείας στην  ενηλικίωση και από την  ωριμότητα  στα γηρατειά.

«Σε μια εποχή που μας κατακλύζει η ισοπεδωτική αισθητική των ”selfies” και των επιτηδευμένων «ψηφιακών» βλεμμάτων, μια σειρά  γυναικείων πορτρέτων «πλησιάζουν» ευλαβικά  -σε απόσταση αναπνοής- τον θεατή ίσως για να «ξορκίσουνε»  την μοναξιά μας»,  αναφέρει ο καλλιτέχνης στο σκεπτικό  για την δημιουργία των 35 έργων  που συνθέτουν  τη θεματική της έκθεσής του,   η οποία αποτελεί  και την  πρώτη επίσημη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και του Κοινωφελούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Διέξοδος».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και  συγκεκριμένα στις 21/1, 27/1, 2/2 και 10/2  θα εξελίσσεται στο χώρο της «Διεξόδου» ένα θεατρικό δρώμενο ανάλογο του θέματος της έκθεσης που θα ερμηνεύει η ηθοποιός  Ράνια Κατσιγιάννη  σε  επιλογή κειμένων και σκηνοθεσία  Μάγδας Ρεντίφη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Προσοχή: Λόγω περιορισμένου χώρου για την δωρεάν  παρακολούθηση του θεατρικού δρώμενου απαιτείται προεγγραφή για κρατήσεις θέσεων στην Γραμματεία της «Διεξόδου» ή στο τηλέφωνο 26310 -51260 καθημερινά 11-1 το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια