ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στην Γραμματικού

Μετατίθεται μια ημέρα νωρίτερα την φετινή χρονιά η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού, λόγω του ότι στις 10 Φεβρουαρίου που εορτάζει κανονικά η μνήμη του, συμπέφτει με το Σάββατο των ψυχών (Ψυχοσάββατο). Οπότε η μνήμη του θα εορταστεί στις 9 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας.

Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους εορτάζει και πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ Χαραλάμπους, στον κάμπο της Γραμματικούς.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής
  • Tην Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:30μμ θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
  • Την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 07:30πμ θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος


Προσκαλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί

Λίγα λόγια για το εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους στη Γραμματικού

     Ένα από τα σημαντικότερα εξωκλήσια της Γραμματικούς, όπου οι κάτοικοι σέβονται και ευλαβούνται είναι το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους το οποίο βρίσκεται στον κάμπο προς τη λίμνη Τριχωνίδα. Το εκκλησάκι αυτό χτίστηκε με αποκλειστικές δωρεές των κατοίκων της Γραμματικούς και στα τέλη του 2008 με αρχές του 2009 ανακαινίσθηκε και αυτό εκ βάθρων λόγω των πολλών καταστροφών που υπέστη από τον σεισμό της Τριχωνίδας τον Απρίλιο του έτους 2007. 

Πιο συγκεκριμένα επισκευάσθηκε η σκεπή και το εσωτερικό ταβάνι, γκρεμίστηκαν οι εσωτερικές τοιχοποιίες, τοποθετήθηκε εσωτερικό μεταλλικό πλέγμα σε όλους τους τοίχους, βάφτηκε εξωτερικά και εσωτερικά και τοποθετήθηκαν μεταλλικά στηρίγματα εντός του Ιερού Βήματος για να αποφευχθούν μελλοντικές ζημιές. 




Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Αγιο Χαράλαμπο τρέχουν με ευλάβεια πάρα πολλοί κάτοικοι του χωριού και με δάκρυα στα μάτια ικετεύουν μπροστά στη θαυματουργή εικόνα που αναπαριστά ολόσωμο τον Αγιο και αυτός, ακούει τους πόνους από τις καρδιές και επεμβαίνει θαυματουργικά τόσο στην Ακολουθία του Εσπερινού, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας της Ιεράς Μνήμης του. Πολλές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων της Γραμματικούς η κατοίκων γενικότερα της Μακρυνείας οι οποίοι έχουν να διηγηθούν μια θαυμαστή επέμβαση του Αγίου Χαραλάμπους στη ζωή τους η στην οικογένεια τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες και πάρα πολλών προσκυνητών ο Αγιος Χαράλαμπος ενεργεί κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο θαύματα στις ψυχές των πιστών. Παρηγορεί τους θλιβομένους, παραμυθεί τους ολιγοψύχους, παρακινεί σε μετάνοια και είναι παράδειγμα προς μίμιση για όλους εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Πηγή πληροφοριών Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.