ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο : Η ενημέρωση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού,από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου (βίντεο)



Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου η ενημέρωση πολιτών της Δ.Ε Θεστιέων για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού ,από τον αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλο.

Η συνάντηση έγινε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για τα υψηλά ποσά που έλαβαν ως χρέος ,στους πρόσφατους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Α.
Είχε προηγηθεί το πρωί συνάντηση μελών του τοπικού Δ.Σ Καινουργίου με τον Δήμαρχο Αγρινίου και αποφασίστηκε η σημερινή ενημέρωση.

Στην ενημέρωση παρέστη ο πρόεδρος του Καινουργίου Κώστας Ευθυμίου,ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Γιώργος Αλεξόπουλος και το μέλος Θόδωρος Τσιλιμέκης.




Ο κ.Σκορδόπουλος από την αρχή ξεκαθάρισε ότι τυχόν λάθη που έγιναν κατά την τελευταία καταμέτρηση θα διορθωθούν άμεσα και ότι θα υπάρξει διακανονισμός για όσους πολίτες το ζητήσουν.
Όπως εξήγησε στην συνέχεια ο πρόσφατος λογαριασμός αφορά τα τρία τελευταία εξάμηνα κατανάλωσης νερού και προηγούμενα ποσά έναντι κατανάλωσης έχουν συμψηφιστεί.
Για το λόγο ότι η καταμέτρηση έγινε εφ'άπαξ και για να μην υπάρξουν αδικίες όπως τόνισε,το όριο της κατανάλωσης που αφορά το πάγιο των 15 ευρώ έγινε 150 κυβικά από 50 που ισχύει.

Όπως ήταν φυσικό οι πολίτες που έδωσαν το παρόν ζήτησαν εξηγήσεις για το λόγο που η καταμέτρηση δεν επιμερίστηκε όπως έπρεπε στα 6μηνα και για το πως προκύπτει η προηγούμενη μέτρηση του υδρομέτρων.

Επίσης οι Δημότες παρουσίασαν τις εξοφλητικές αποδείξεις των ποσών ύδρευσης που τους καταλογίστηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου μέχρι και το Α' εξάμηνο του 2016.
Το εύλογο ερώτημα φυσικά είναι πως είναι δυνατόν εξοφλημένοι λογαριασμοί προηγούμενης περιόδου ,να έρχονται εκ'νέου και  από που προκύπτει η τελευταία μέτρηση;

Ο κ.Σκορδόπουλος τόνισε ότι τα στοιχεία στη Δ.Ε.Υ.Α τα έδωσε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου  όπως προκύπτουν από τις καταστάσεις της και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος έκανε και εν'τέλει κατέγραψε την τελευταία μέτρηση ,η οποία αποτελεί ουσιαστικά την βάση για να ξεκινήσουν οι μετρήσεις από την ΔΕΥΑ.

Εκεί το λόγο πήραν οι κ.Αλεξόπουλος και Ευθυμίου οι οποίοι δήλωσαν ότι ουσιαστικά δεν γινόταν καταμέτρηση αλλά "πλασματικοί"υπολογισμοί έναντι κατανάλωσης!!!!

Αυτό προκάλεσε εκ'νέου αντιδράσεις καθώς οι Δημότες ανέφεραν ότι δεν είναι δυνατόν να χρεώνονται εφ΄άπαξ με τις νέες αυξημένες χρεώσεις,καθώς το γεγονός ότι ξεπέρασαν το όριο των 150 κυβικών νερού κατανάλωσης τους επιβαρύνει με αυξημένες χρεώσεις.

Και πάλι ο κ.Σκορδόπουλος επανέλαβε ότι η ΔΕΥΑ δεν φέρει καμία ευθύνη για το τι γινόταν πριν και οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου για τυχόν διαφορές και οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων χρήσεων και πιθανά λάθη ή παραλήψεις που θα διαπιστωθούν θα διορθωθούν.

Κλείνοντας ανέφερε ότι τα ποσά πρέπει να πληρωθούν ,εκτός φυσικά των λανθασμένων ,για τα οποία θα γίνει εκ'νέου αυτοψία,νέος υπολογισμός και θα υπάρξει δυνατότητα διακανονισμού.

Για τις προηγούμενες οριστικοποιημένες οφειλές προηγούμενων ετών,ο κ.Ευθυμίου ανέφερε 'οτι πλέον μεταφέρθηκαν στην ΔΕΥΑ, ενώ είχε υπάρξει ενημέρωση των οφειλετών ,κυρίως για μεγάλα ποσά.

Οι πολίτες ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχουν και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες εκτός του Καινουργίου και της Αβώρανης τέτοια περιστατικά,να διερευνηθούν τυχόν παραλήψεις και λάθη των προηγούμενων αρμόδιων υπηρεσιών και σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες να αποδοθούν.



Δείτε τα όσα ειπώθηκαν:


Για το kainourgiopress,Επαμεινώνδας Κ. Ρεντίφης 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/3/18, 2:50 μ.μ.

    Φυσικά υπαρχουν και αλλού πχ στα Τριαντεικα πήρα λογαριασμό 390 € για κατανάλωση 2ο εξ 2017!!!! Φυσικά είχαν να κάνουν μετρηση τουλαχιστον 2 χρόνια, μέτρησαν τέλος Φεβρουαρίου και τιμολογησαν τέλος 12/2017!!! Οποτε τιμολογηθηκαν με υψηλότερη κλιμακα ... Αντί να επιμεριστουν σε προηγουμένους λογαριασμούς που είχαν μονο πάγιο. Βέβαια είμαι άτυχος γιατί μεσά στο 17 είχα και διαρροή...

    Μπράβο στο δήμαρχο ...
    Οι εκλογές είναι κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.