ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ψήφισμα Ημερίδας Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike πολυτέκνων

Στο Αγρίνιο σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, μετά το πέρας της ημερίδας του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και αφού ακούσαμε τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε τα εξής:

Να διατρανώσουμε  την αντίθεσή μας στην αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, θέτοντας στην ουσία υπό διωγμό τον ιερότατο θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Να καταγγείλουμε την ανυπαρξία Εθνικής Δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας , με ορατό πλέον τον κίνδυνο της γήρανσης και συρρίκνωσης του Ελληνικού πληθυσμού, με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στην υγεία, στην Εθνική κυριαρχία και εν τέλει σ’ αυτή την ίδια την ύπαρξη του Ελληνικού γένους.

Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση αυτής  της Εθνικά καταστροφικής πολιτικής και την επαναχορήγηση όλων των κινήτρων υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν και καταργήθηκαν σταδιακά. Ενδεικτικά αναφέρουμε

Την επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την επαναχορήγηση του επιδόματος του τρίτου παιδιού και της εφάπαξ παροχής των 2000 ΕΥΡΩ για τις Μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επιπλέον παιδί. Την επαναχορήγηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα. Την  επαναχορήγηση τροφίμων στις πολύτεκνες  οικογένειες. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών. Την άμεση ψήφιση Νόμου για τις ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κοντά στο τόπο κατοικίας τους ή στο τόπο που σπουδάζουν τα αδέλφια τους. Την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για απόκτηση στέγης πρώτης κατοικίας και την ψήφιση Νόμου για φορολογικές ελαφρύνσεις των πολύτεκνων οικογενειών.

Καλούμε τη Συγκυβέρνηση , την Αξιωματική αντιπολίτευση και την Ελάσσωνα αντιπολίτευση, να αναλογισθούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, απέναντι στο μέλλον της πατρίδος μας και του Έθνους μας και να πάρουν γενναία, μακροπρόθεσμα και ρηξικέλευθα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του πολυσύνθετου και πολυδιάστατου  προβλήματος.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο πρόσφορο και νόμιμο τρόπο μπορούμε μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος , προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την Εθνικά καταστροφική πολιτική, που υλοποιείται από Έλληνες πολιτικούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια