ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Θέρμου :Η μεγάλη ήττα των υπονομευτών του Σπ.Κωνσταντάρα για την κατασκευή προαυλίου χώρου στο γυμνάσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike δήμος θέρμου

Ο «αρχηγός» της αντιπολίτευσης του δήμου Θέρμου  ,  η ετερόκλητη ομάδα  των συμβούλων  καθώς και ο υποκινητής τους , στην προσπάθεια τους  να υπονομεύουν συνεχώς  το έργο του δήμου  και του Δημάρχου προσωπικά ,  έχουν αποδυθεί  σε έναν αγώνα  ματαίωσης κατασκευής έργων  ,  θεωρώντας ότι έτσι  θα αναρριχηθούν στην εξουσία του δήμου .

 Σε αυτή την παραζάλη  της εφόδου προς την «κορυφή»  που ονειρεύονται  ,  δεν λογαριάζουν  ούτε τους μαθητές του Γυμνασίου Θέρμου  που χρησιμοποιούν  ένα  ακατάλληλο προαύλιο . 

Παρά το γεγονός , ότι η δημοτική πλειοψηφία  εξασφάλισε  την πίστωση κατασκευής του  με βάσει μελέτη που η ίδια   διεκδίκησε  και σε σύντομο χρόνο  πέτυχε   την σύνταξη της  ,  παρά του ότι  ήταν πρόδηλο , ότι    το προαύλιο είναι επικίνδυνο  έχοντας μετρήσει τρία  ατυχήματα  με μαθητές ,  κοντόφθαλμα και εκδικητικά  σχεδίασαν την ματαίωση του έργου  , ακόμα δε   και την οριστική απώλεια  της πίστωσης  για μικροπολιτικά τους οφέλη . 

Αφού επί μακρόν  έβρισκαν διάφορα  «τερτίπια» και ματαίωναν την κατακύρωση  των Πρακτικών  με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης   στην Οικονομική Επιτροπή που θα σήμαινε  την εκτέλεση του έργου , μόλις έχασαν  αυτό το έρεισμα  , ζήτησαν συνεδρίαση   του δημοτικού συμβουλίου  έναν ολόκληρο χρόνο  μετά την επιλογή  της διαδικασίας κατασκευής του έργου  , προκειμένου  να το καθυστερήσουν περαιτέρω , ώστε να απολεσθεί η πίστωση  από το Υπουργείο Εσωτερικών , αφού η απόφαση  χρηματοδότησης λήγει   τον Αύγουστο 2018.

Όμως ,  ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ακύρωσε για μια ακόμη φορά  τις παράνομες μεθοδεύσεις του κ. Κασόλα  και των συνοδοιπόρων του  , αφού έκανε δεκτή  την προσφυγή του Δημάρχου . Μάλιστα  η  απόφαση  καταπέλτης  κατά των υπονομευτών  του δημοτικού έργου αναφέρει μεταξύ των άλλων «….Επειδή, με την αριθμ. 59/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θέρμου καθορίσθηκε ο τρόπος εκτέλεσης του έργου με διαπραγμάτευση, ύστερα από την αρ. 16/2017 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Ν. Αιτ/νίας, με την οποία επικυρώθηκε η διαδικασία του τρόπου κατασκευής του έργου με την αιτιολογία ότι, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση της κατασκευής του έργου και ουδείς προσέβαλε αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 152 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 «Οι αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής προσβάλλονται μόνο στα αρμόδια δικαστήρια» και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 154 του Ν. 3463/2006 «Τα αιρετά όργανα των Δήμων και Κοινοτήτων, οι διοικήσεις των νομικών προσώπων και των Συνδέσμων, έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης, χωρίς καθυστέρηση, προς τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας καθώς και της ειδικής επιτροπής, που αναφέρονται στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των συλλογικών και μονομελών οργάνων των Δήμων και Κοινοτήτων, κατά τα άρθρα 149 και 150. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττουν σοβαρή παράβαση καθήκοντος, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά, κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του παρόντος».

Ο  Δήμαρχος και η  Δημοτική Αρχή  πολιτεύονται εφαρμόζοντας το  πνεύμα   και  το γράμμα του Νόμου .  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Θέρμου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια