ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η ένωσή δημάρχων Αιτωλοακαρνανίας είναι μια πραγματικότητα


Με την έγκριση του καταστατικού της (Αρ. 19/18-7-2016 Ειρηνοδικείο Αγρινίου ), ακολούθησε η εκλογή του πρώτου της Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό του Νομού, κατά το καταστατικό μας, με έδρα το Αγρίνιο και το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος ο κ. Μουρτζιάπης Δημήτριος (Αγρίνιο)
Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Γρίβας Αντώνης (Μεσολόγγι)
Β’ Αντιπρόεδρος ο κ. Παπαθανάσης Αθανάσιος (Ναύπακτος)
Γενικός Γραμματέας ο κ. Φουντούλης Βασίλειος (Αγρίνιο)
Ταμίας ο κ. Σολδάτος Νικόλαος (Ακτίου Βόνιτσας)
Έφορος Δημ. Σχέσεων ο κ. Κωνσταντάρας Σπύρος (θέρμο)
Μέλη:  -η κα. Σωτηρίου Μαρία (Αμφιλοχία)
-ο κ. Γαζέτας Παναγιώτης (Ξηρομέρου)
-ο κ. Καραπάνος Νικόλαος (Μεσολογγίου)

Τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης είναι 55 πρώην και νύν Δήμαρχοι του Νομού, επί του συνόλου 79.
Η αιτιολογική βάση για την ίδρυση της ένωσης εκτιμούμε ότι είναι προφανής:
Είναι γνωστό ότι η Τ.Α. σα θεσμός άμεσης Δημοκρατίας αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό πυλώνα για την προκοπή των τοπικών και ευρύτερων κοινωνιών, μέσα όμως από τεράστιες ιδιαίτερα στις μέρες μας δυσκολίες.
Τον αγώνα και την αγωνία των συναδέλφων μας Δημάρχων που τώρα κυβερνούν τους Δήμους μας, απόλυτα κατανοούμε αφού αυτές τις ανηφόρες όλοι μας τις περάσαμε νωρίτερα. Τοποθετούμαστε λοιπόν δίπλα και κοντά τους.
Κι εδώ επιθυμούμε να κάνουμε τούτο καθαρό:
Η ένωσή μας δεν έρχεται να υποκαταστήσει κανένα και σε τίποτε. Αντιθέτως μάλιστα μέσα από το ρόλο απόλυτα διακριτό, πρόθεση έχουμε να σταθούμε υποστηριχτικά στο έργο των νυν Δημάρχων συναδέλφων μας. Άλλωστε αυτό είναι και η καταστατική μας δέσμευση.
Για τούτο, θεωρούμε πως η μεγάλη εμπειρία των μελών μας, που ως εδώ ήταν αδρανής και λανθάνουσα αποτελεί ασφαλές κεφάλαιο κοινωνικό, που μπορεί και πρέπει να μπει στην υπηρέτηση των Λαϊκών συμφερόντων του Νομού μας , που τόσο ταλανίζετε από προβλήματα υπανάπτυξης και ποιότητας ζωής των πολιτών του. Κι αυτό να γίνει από άλλη σκοπιά και βάση συλλογική και μαζική, την ένωση.
Και σε αυτό φρονούμε ότι δεν περισσεύει κανείς.
Η ένωσή μας άλλωστε με τον Παναιτωλοακαρνανικό χαρακτήρα της φρονούμε ότι θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που άφησε η κατάργηση ( με τον Καλλικράτη ) της ΤΕΔ του Νομού μας και που ήταν η συγκροτημένη φωνή του.
Κι ακόμα λέγεται ότι ο Καλλικράτης θα μπει πάλι στο τραπέζι για διορθωτικές παρεμβάσεις, και το ζούμε αυτό κάθε μέρα σε πόσα σημεία άλλωστε δεν θέλει τέτοιες!
Η δυναμική μας συγκροτημένη άποψη εκεί, με πρώτους τους νυν Δημάρχους, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά μέγιστα να βελτιωθεί το Νομοθέτημα σε ζητήματα όπως:
Η παραπέρα θεωρική θωράκιση των αιρετών της Τ.Α. στην άσκηση του έργου τους έτσι που να μη διασύρονται συχνά χωρίς λόγο από διάθεση εσωστρέφειας και μόνο.
Η αποκέντρωση παραπέρα αρμοδιοτήτων και πόρων από την πολιτεία έτσι που να δικαιώνει και πραγματώνει το ρόλο της Λ. Εντολής των αιρετών μας.
Το εκλογικό σύστημα που να αναδείχνει τους άριστους,  ζηλωτές για την υπηρέτηση της Τ.Α.
Η δημιουργία Ακαδημίας στελεχών Τ.Π.Α.
Η αποσυγκέντρωση εξουσιών από το σημερινό Δημαρχοκεντρικό σύστημα, που έφερε την ακύρωση  «εντοις πραγμασι» την έννοια της Τ.Α. στις τοπικές κοινωνίες.
Και τόσα άλλα που στην ώρα τους θα αναδείξουμε ζητήματα.
Και εδώ να πούμε ακόμα ότι, τούτο το κίνημα της Ένωσης Δημάρχων έχει πάρει Πανελλαδικές (των Νομών) διαστάσεις, θεωρούμενο ως πρωτοπορία και αναγκαιότητα των καιρών. Πίστη μας είναι ότι σύντομα θα αποκτήσει και θεσμικό χαρακτήρα ανάμεσα στα ως εδώ θεσμικά όργανα της Τ. Και Π. Αυτοδιοίκησης.
Κι μετά από τις πρώτες σκέψεις που παραπάνω διατυπώσαμε καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους μας Δημάρχους που ως εδώ για όποιους λόγους δεν έγιναν και τυπικά μέλη της ένωσης μας, να εγγραφούν, προσθέτοντας σε τούτο το κίνημα και τη δική τους δυναμική.
Άλλωστε είπαμε πως εδώ δεν περισσεύει κανείς.
Για να δημιουργήσουμε τον μηχανισμό αμφίδρομης επικοινωνίας συνάδελφοι, γνωρίστε μας  με οποιοδήποτε τρόπο μέσω τηλεφώνου ή μέσω email:
Την ταχυδρομική σας διεύθυνση
Την ηλεκτρονική σας διεύθυνση
Το τηλέφωνό σας
Όταν ολοκληρωθεί η στέγασή μας και η Γραφειακή και Γραμματειακή συγκρότηση της ένωσης θα μπορείτε να απευθύνεστε για όποιο θέμα προσωπικό ή γενικό επιθυμείτε, στη διεύθυνση που θα σας γίνει γνωστό.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


         Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Μουρτζιάπης Δημήτρος             Φουντούλης Βασίλειος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια