ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά»


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημερινό συνέδριο που οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά». Κύριοι ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ζαπράνης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στην χαμηλή εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς αλλά και προς τους κρατικούς θεσμούς που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της διαφθοράς. Αναφέρθηκε στην ανεπίτρεπτη συμπεριφορά αλλά και ρητορική υπουργών της Κυβέρνησης Σύριζα Ανελ προς τη Δικαιοσύνη αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, στις Ανεξάρτητες Αρχές, στον Τύπο, και αλλού. Η δε κοινοβουλευτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης υποβαθμίζει συστηματικά και τον ίδιο τον θεσμό της Βουλής εντείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών.



Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην Δικαιοσύνη και προσπαθεί να πλήξει την αντιπολίτευση με πρόσχημα δήθεν σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς, ενώ στην ουσία είναι η ίδια η Κυβέρνηση που έχει κατακρημνίσει τη χώρα στον πίνακα κατάταξης της Διεθνής Διαφάνειας. Συνεχώς αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται υποθέσεις που έχουν άρωμα σκανδάλων. Η περίεργη υπόθεση του συνεργάτη του Υπουργού Οικονομικών, οι απίστευτες καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή για έλλειψη διαφάνειας, και παλαιότερα η παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη με οσμή σκανδάλων στις ΜΚΟ τα λέει όλα. Καταγγέλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ενώ είναι οι ίδιοι που βουλιάζουν στα σκάνδαλα...

Ο κ. Καραγκούνης επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη για συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα γίνουν την επομένη των εκλογών με μόνο στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και την αποκατάσταση της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου. Οι μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια απαιτούν γνώση, σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση και όχι ανικανότητα και ψέματα.

Η Κυβερνητική προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης κλονίζει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια