ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Η νεροποντή αποκάλυψε μικρό θησαυρό(φωτο)



Άλλοι τις ψάχνουν μανιωδώς και άλλος τις βρίσκει στο χωράφι του...

Την μεγαλύτερη έκπληξη(ευχάριστη) της ζωής του βίωσε  νωρίς το πρωί ένας 58χρονος κάτοικος Καινουργίου ,ο οποίος μετά από πολλές εβδομάδες αποφάσισε να επισκεφθεί το χωράφι του στην θέση Τζιφέικα.



Ο 58χρονος (περίπου)πήγε να δει τι επικρατούσε στην ιδιοκτησία του μετά τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και κατά πόσο ήταν εφικτή η διέλευση αγροτικού οχήματος ,ώστε να ξεκινήσει τον ετήσιο καθαρισμό από χόρτα,αγριάδες κλπ.

Και ενώ περπατούσε ανάμεσα στα δέντρα σε "τυφλό"σημείο με κλίση που υπέστη καθίζιση,κοντά σε πέτρες,είδε ένα παλιό καπάκι.Αρχικά δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι ήταν σκουπίδι ,από τα πολλά που βρίσκει κατά καιρούς στο χωράφι του και επιστρέφοντας στη διαδρομή προσπάθησε να το απομακρύνει.



Όμως το καπάκι ήταν αμετακοίνητο και σκάβοντας επιφανειακά με τα χέρια είδε ότι από κάτω υπήρχε ένα κασόνι, που έμοιαζε πυρομαχικών, με σκουριασμένες γύρω γύρω μεταλλικές ταινίες.
Εκεί άρχισε η ταχυκαρδία και ο ιδρώτας ,όπως χαρακτηριστικά είπε...Με κομμένη την ανάσα άρχισε να σκάβει το μαλακό χώμα με ένα ξύλο και το μικρό σεντούκι έβγαινε όλο και περισσότερο.



Όταν άνοιξε το καπάκι το χρυσό και βαρύ περιεχόμενο αποκαλύφθηκε και η αδρεναλίνη βάρεσε κόκκινο.Το σεντούκι έκρυβε εκατοντάδες χρυσές λίρες ,που ήταν κρυμμένες εκεί για πάρα πολλά χρόνια.

Από κάποια αρχικά και αριθμούς που παραπέμπουν στο 1800 περίπου, μάλλον πρόκειται για έναν από τους θησαυρούς του Πασά Ντεμ Αγά ,ο οποίος ήταν ο Αφέντης της περιοχής εκείνη την περίοδο και μάλιστα η παλιά ονομασία του χωριού(Καινούργιου) είναι Ντέμ-η-, προς τιμήν του τότε αφέντη της,ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για μικρό Γερμανικό θησαυρό.



Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες και φήμες για την περιουσία και τους κρυμμένους θησαυρούς του Ντεμ Αγά και ανταρτών,ειδικά από τους πρεσβύτερους του χωριού, που τις μετέφεραν στόμα με στόμα,όμως οι περιοχές που οριοθετούσαν ήταν μεταξύ Βλοχού και βόρεια των Τζιφέικων ή στα Αμπάρια.

Τα υπόλοιπα στοιχεία για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δημοσιευθούν,σεβόμενοι την επιθυμία του τυχερού.

Το kainourgiopress και φέτος τήρησε το έθιμο της Πρωταπριλιάς.Η παραπάνω είδηση ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας φίλων και του συντάκτη και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.Οι φωτογραφίες με τα νομίσματα είναι από το διαδίκτυο επεξεργασμένες ,οι υπόλοιπες τυχαίες.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.