ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σημαντικές εξελίξεις στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου

C:\Users\Συριζα Μεσολογγίου\Desktop\Λογότυπο.png

Δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα πρόσφατα στον Δήμο μας που αφορούν τους τομείς Υγείας και Περιβάλλοντος, υλοποιώντας ήδη εξαγγελθείσες πολιτικές των αντίστοιχων Υπουργείων, προς όφελος των πολιτών.

Α) Η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Μεσολογγίου έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, στελεχωμένη σε πρώτη φάση με δύο γενικούς ιατρούς, ένα παθολόγο, ένα παιδίατρο, δύο νοσηλεύτριες, δύο επισκέπτριες υγείας και δύο διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους.
Η ΤΟΜΥ λειτουργεί ως ομάδα οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχει ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις. Πρόκειται για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας που αφορά 239 ΤΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα.
Είναι εγκατεστημένη στην συμβολή των οδών Κύπρου και Λεβίδου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Γραμματεία στο τηλ. 2631051240 και στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: tomymesologgi@1545.syzefxis.gov.gr
       Β) Ο «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου» μετονομάζεται σε «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων» με έδρα το Αιτωλικό.
        Η χωρική αρμοδιότητα διευρύνεται και επεκτείνεται περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το Δέλτα Αχελώου, τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τις εκβολές Ευήνου, τις νήσους Εχινάδες, τη  νήσο Πεταλά, το όρος Παναιτωλικό, το όρος Βαράσοβα, τη λίμνη Οζερός, τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία, το όρος Αράκυνθος και τα Στενά Κλεισούρας, τη λίμνη Αμβρακία και το όρος Τσέρεκας (Ακαρνανικά).
        Η έκτασης της χωρικής αρμοδιότητας του Φορέα αυξάνεται από τα 35.510 στα 140.058 εκτάρια, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον.

                                                                                         Το Γραφείο Τύπου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια