ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μαθητές Δημοτικού Σχολείου γνώρισαν το επάγγελμα του αστυνομικού,στην Πάτρα


Ενενήντα περίπου μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών γνώρισαν μέσα από μια βιωματική δραστηριότητα το αστυνομικό έργο

Οι μικροί μας φίλοι είδαν από κοντά υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  και τον σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών «ΡΟΚΙ»

Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, επισκέφθηκαν στις 11-5-2018, το πρωί, αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας αστυνομικών σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αστυνόμος Β΄ Τριανταφύλλου Ιγνάτιος, μέσα από μια βιωματική δραστηριότητα ανέπτυξε σε 87 μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το επάγγελμα του αστυνομικού.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν την βασική δομή της Ελληνικής Αστυνομίας και τις ειδικότερες Υπηρεσίες της, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενώ παράλληλα απαντήσαμε στις απορίες τους για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, στο προαύλιο του Σχολείου ενημερώθηκαν βιωματικά από τον Υπαστυνόμο Α΄ Φώτου Θεόκριτο και τον Ανθυπαστυνόμο ΚΑΥΓΑ Παναγιώτη, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, καθώς και από τον Αρχιφύλακα ΤΣΙΑΚΑΛΟ Γεώργιο, συνοδό – χειριστή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, για το έργο των Υπηρεσιών τους, ενώ στο τέλος ακολούθησε μικρή επίδειξη από τον Αρχιφύλακα και τον αστυνομικό σκύλο «ΡΟΚΙ».

Υπογραμμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει να διοργανώνει, ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας μας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια