ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Πραγματοποιήθηκε η λήξη των πνευματικών ευκαιριών καθώς και των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου(βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, με την ευκαιρία της λήξεως των πνευματικών ευκαιριών καθώς και του πέρατος των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για την περίοδο 2017-2018, που διοργανώνει ο Ναός μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Ευθύμιος Γρίβας, Μαρία Παπαγεωργίου και Μαρία Σαλμά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φώτιος Παπούτσης και Ευθύμιος Χασιώτης, η υπεύθυνη εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως & Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Νάκος, ιερείς ενοριών του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων του Αγρινίου καθώς και πλήθος συμμετεχόντων, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος τον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου διεξήχθη η εκδήλωση.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα μας και περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους από τη Χορωδία Ιεροψαλτών Αγρινίου και τραγούδια για το Αιγαίο από τη Νεανική – Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με ειδικό αφιέρωμα – τραγούδι (για να το δείτε πατήστε ΕΔΩ) στον ήρωα πιλότο Γεώργιο Μπαλταδώρο, που έπεσε υπερασπιζόμενος το Αιγαίο μας και στους δύο στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που για 75 ημέρες βρίσκονται όμηροι στα χέρια των Τούρκων. Παρουσιάστηκε επίσης το DVD «Ελλάδα το καλύτερο κομμάτι της καρδιάς μας» εκδόσεων Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, που αναφέρεται στην ιστορία της Πατρίδας μας, την οποία οι Νεοέλληνες φέρουμε ως βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου και αρμόδια του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κυρία Μαρία Σαλμά (δείτε το χαιρετισμό πατώντας ΕΔΩ), η οποία και εξήρε την προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» καθώς και δύο μαθητές της Γ΄Λυκείου, ως εκπρόσωποι των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (πατήστε ΕΔΩ). Ακολούθησε η βράβευση των 64 καθηγητών και καθηγητριών του Φροντιστηρίου που δίδαξαν εθελοντικά μαθήματα της ειδικότητάς τους κατά το φετινό σχολικό έτος (δείτε τη βράβευση πατώντας ΕΔΩ).



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς με ζωντανή μουσική και με τραγούδια για το Αιγαίο και την Ελλάδα μας από τους μαθητές των τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων (κιθάρας, μπουζουκιού, λαούτου) της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και του τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορών που διοργανώνει η ενορία μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

Ø Στο Δήμο Αγρινίου, για την άδεια παραχώρησης των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».

Ø Στις εθελόντριες που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 250 αδελφοί μας.

Ø Στους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο οποίο φέτος φοίτησαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.




Ø

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες προσκεκλημένους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε:

Ø         Στο Δήμο Αγρινίου, για την άδεια παραχώρησης των κτηριακών συγκροτημάτων των σχολείων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης».

Ø         Στις εθελόντριες που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Συσσίτια της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου σιτίζονται καθημερινά 250 αδελφοί μας.

Ø         Στους εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι δίδαξαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», που διοργανώνει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στο οποίο φέτος φοίτησαν πάνω από 400 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Ø         Ευχαριστούμε επίσης την κυρία Ελένη Αθανασιά, διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, για τη συνεργασία και την ανοχή της στη συνύπαρξη με το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Οι εθελοντές καθηγητές & καθηγήτριες των ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας σχολικής περιόδου 2017/2018 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», οι οποίοι έλαβαν έπαινο και βεβαίωση για την προσφορά διδακτικού έργου και για τη μεγάλη εθελοντική συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου είναι οι εξής (η αναφορά είναι κατ’ αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο):

Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα


  1. Έλλη Αθανασοπούλου Φιλόλογος
  2. Νικόλαος Βελαέτης Καθηγητής Νοσηλευτικής
  3. Σοφία Γκιρτοβίτη Φιλόλογος
  4. Κλήμης Γκρίζης Φιλόλογος
  5. Αλεξάνδρα Θάνου Φυσικός
  6. Ευθύμιος Θεοδωρής Μαθηματικός
  7. Χρύσα Θώμου Φιλόλογος
  8. Μαρία Καμμένου Φιλόλογος
  9. Χριστιάνα Καραμάνη Φιλόλογος
  10. Φωτεινή Καραμπέτσου Μαθηματικός
  11. Αριστέα Καρβούνη Φιλόλογος
  12. Γρηγορία Κασούμη Μαθηματικός
  13. Κωνσταντίνα Κασούμη Φυσικός
  14. Μαρία Κατσιάδα Φιλόλογος
  15. Ειρήνη Κατσακιώρη Φιλόλογος
  16. Κωνσταντίνος Κολοκυθάς Φυσικός
  17. Σπυριδούλα Κοτσάφτη Καθηγήτρια Πληροφορικής
  18. Ελίνα Κουλούρη Χημικός
  19. Ευαγγελία Κουτρούμπα Μαθηματικός
  20. Μαρία Λιάτσου Μαθηματικός
  21. Μαρία Λιόντου Φιλόλογος
  22. Ελένη Μαγουλιάνου Οικονομολόγος
  23. Ιωάννα Μανσόλα Βιολόγος
  24. Λάμπρος Μεραντζής Φυσικός
  25. Χρυσούλα Μηλαροκώστα Χημικός
  26. Ειρήνη Μιχοπάνου Καθηγήτρια Πληροφορικής
  27. Θεανώ Μπαλαντίνα Μαθηματικός
  28. Κασσιανή Μπαλωμένου Φιλόλογος
  29. Ελένη Μπεκούλη Φιλόλογος
  30. Γεώργιος Μπίζος Χημικός
  31. Ιουλία Μπισδούνη Φιλόλογος
  32. Ευαγγελία Μπισμπίκη Φιλόλογος
  33. Παναγιώτης Μποκώρος Φυσικός
  34. Κωνσταντίνα Νικολάου Μαθηματικός
  35. Αθανάσιος Νταλιάνης Καθηγητής Οικονομίας
  36. Αλίκη Ντούρμα Μαθηματικός
  37. Ευαγγελία Ξευγένη Φιλόλογος
  38. Γεώργιος Παζαράκης Χημικός
  39. Χρήστος Παναγιώτου Φιλόλογος
  40. Αλεξάνδρα Παπαναστασίου Φυσικός
  41. Μαρία Παπαχρήστου Φιλόλογος
  42. Ευμορφίλη Παρασκευαΐδου Φιλόλογος
  43. Νίκη Πατσαούρα Φιλόλογος
  44. Κυριακή Σακαπέτη Φιλόλογος
  45. Βασίλειος Σολωμός Μαθηματικός
  46. Βασιλική Σταμούλη Μαθηματικός
  47. Σπυρίδων Στεργιάκης Φυσικός
  48. Σπυρίδων Στίγκας Μαθηματικός
  49. Θεοδώρα Συράκου Φιλόλογος
  50. Διονυσία Σχίζα Φιλόλογος
  51. Ευαγγελία Σχίζα Φυσικός
  52. Ειρήνη Ταράτσα Φιλόλογος
  53. Ελένη Τσάμη Μαθηματικός
  54. Αλεξάνδρα Τσιάκαλου Φιλόλογος
  55. Μαρία Τσιμιδάκη Μαθηματικός
  56. Κωνσταντίνος Τσιρώνης Μαθηματικός
  57. Ευάγγελος Τσουκάρας Φιλόλογος
  58. Παναγιώτης Τσούφης Μαθηματικός
  59. Φίλιππος Τσούφης Μαθηματικός
  60. Μαρία Φαρμάκη Φιλόλογος
  61. Ανάργυρος Φραγκούλης Μαθηματικός
  62. Ακριβή – Άννα Φύλακτου Μαθηματικός
  63. Θεοδώρα Χαβελέ Φιλόλογος
  64. Βασίλειος Χουλιάρας Μαθηματικός
Για τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό έργο της Ενορίας μας, επίσης ευχαριστούμε:

– τις κυρίες Σμαράγδα Αντωνίου, Ζωή Καντάνη, Ιωάννα Καπέρδα και τον κύριο Αλέξανδρο Κολτσίδα που προσέφεραν εθελοντικώς υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

– τον κύριο Ανδρέα Αγγελή, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης Βυζαντινής μουσικής

– τον κύριο Πέτρο Καραγιάννη, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης Βυζαντινής μουσικής & μπουζουκιού

– τον κύριο Ιωάννη Καραγιάννη, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης λαούτου

– τον κύριο Κωνσταντίνο Παππά, για την εθελοντική διδασκαλία εκμάθησης κιθάρας

– την κυρία Αγγελική Αράχωβα, για την εθελοντική διδασκαλία παραδοσιακών χορών

– την κυρία Μαρία Καντάνη, για την εθελοντική διδασκαλία στη χορωδία του Ναού

– τον κύριο Κοσμά Ιωάννου και την κυρία Δήμητρα Κουκουράβα, για την εθελοντική τους προσφορά ως επιστάτες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

Ως απαύγασμα της εκδηλώσεως θεμελιώθηκε σε όλους μας η πεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς δόξα Θεού, για το καλό της Πατρίδας μας και για την ανακούφιση των ελαχίστων αδερφών μας με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΩ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΩ, ΠΡΟΧΩΡΩ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια