ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

«Fire Dragon»: Ο σύγχρονος εξομοιωτής πυρκαγιάς βρίσκεται στην Π.Υ Μεσολογγίου(φωτο)


Εκπαίδευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα με τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή πυρκαγιάς "Fire Dragon"ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Μεσολογγίου.

Συγκεριμένα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πυροβέστες από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας θα έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς σε αστικά συμβάντα, με τη βοήθεια του "Fire Dragon".

Πιο ειδικά, πρόκειται για μια προσομοίωση φωτιάς σε κλειστούς  χώρους, όπως ένα διαμέρισμα, ένα γραφείο,επαγγελματικό χώρο ή μια αποθήκη, όπου οι πυροσβέστες θα κληθούν να εκτελέσουν διάφορα σενάρια, να κατασβέσουν τις εστίες πυρκαγιάς, να απομακρύνουν εύφλεκτα αντικείμενα, να εντοπίσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένα άτομα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλή περιβάλλον.


Το "Fire Dragon" είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που βρίσκεται στα χέρια του Πυροσβεστικού Σώματος από το 2015 και προσφέρει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να εκπαιδευτούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους, σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς, που προσομοιάζει σε αστικά συμβάντα σε κλειστούς χώρους.

















Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/11/23, 2:44 π.μ.

    Εάν ο δράκος της φωτιάς δεν έρθει στο Αγρίνιο σημαίνει ότι ο απατηλος κρατικός μηχανισμός μας έσβησε από το χάρτη, ας μας σβήσουν και από τα κιτάπια της εφορίας οι αληταράδες, Γιατί από γελάδα που δεν ταΐζει δεν μπορείς και να αρμέγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.