ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πάτρα:Μεγάλη πυρκαγιά,τραυματίστηκαν πυροσβέστες,κάηκε πυροσβεστικό όχημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 στην περιοχή των Άνω Συχαινών, με τα μέτωπα αυτή την ώρα να απειλούν κατοικίες.
Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ανάμεσα τα ...
Συχαινά και τη Βούντενη με τους ανέμους να τη βοηθούν στην ταχύτατη εξάπλωσή της.
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες.
Δύο οι πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, στη μάχη με τις φλόγες. Οι πυροσβέστες ανήκουν στην δύναμη του Αιγίου που έχει έρθει προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Πάτρας.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πέρνουν μέρος τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericcson.
Μεγάλες ζημιές από την φωτιά έπαθε πυροσβεστικό όχημα το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Το πλήρωμά του οχήματος δεν κινδύνευσε.
φώτο :thebest.gr

Η πυρκαγιά στα Συχαινά "κατάπιε" πυροσβεστικό όχημα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ξεπήδησε από την κορυφογραμμή και το βαρύ όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τυλίχθηκε στις φλόγες.
Από το φλεγόμενο πυροσβεστικό ακούστηκαν αλλεπάληλες εκρήξεις, ενώ χύθηκε στον δρόμο πετρέλαιο το οποίο ευτυχώς δεν ανεφλέγη.
Οι πρώτες ρίψεις του μοναδικού εναέριου μέσου που επιχειρούσε μέχρι τις 14.00 μετά το μεσημέρι, ενός ελικοπτέρου Super Puma, ήταν πάνω στο λαμπαδιασμένο πυροσβεστικό. 4 ρίψεις όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν το όχημα το οποίο στην δεύτερη πτήση του ελικοπτέρου προς την πυρκαγιά εγκαταλείφθηκε αφού η φωτιά το είχε καταπιεί.
Από την πρώτη στιγμή έγιναν αναζητήσεις για το πλήρωμα ώστε να είναι καλά και όλες οι επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου αναφέρονταν στην προτεραιότητα του προσωπικού και στη συνέχεια του υλικού της επιχείρησης της πυροσβεστικής.
Αυτή την ώρα κατά των πολλαπλών μετωπων της πυρκαγιάς επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.
Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα της Πετριμετρικής Πάτρας, στο ύψος του τούνελ "Εύμηλος".
Από αέρος, επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο καναντέρ ενώ οι δύναμη της Πυροσβεστικής ενισχύεται συνεχώς.
πηγή:madata.gr με πληροφορίες από thebest, patrastimes