ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Παρελήφθησαν 34.000 λίτρα χυμού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο(φωτο)


Παρελήφθησαν σήμερα το πρωί από τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου 34.000 λίτρα χυμού ροδάκινο προερχόμενα από την Βέροια.
Πρόκειται για μια ακόμη δράση του Δήμου Αγρινίου προς τους εγγεγραμμένους συμπολίτες μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Όπως ανέφερε στο agriniolike.gr η Διευθύντρια της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, κα.Μαρία Τσίνα που παρέλαβε την ποσότητα,ο Δήμος Αγρινίου μαζί με την Βέροια είναι οι μοναδικοί Δήμοι που θα μοιράσουν χυμούς.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη της κας.Τσίνα στην Βέροια,όπου σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)Βέροιας ,έλεγξε και παρέλαβε την πρώτη ύλη.
Τον πολτό τον παρασκευάζει η ΑΛΜΕ(Συνεταιριστικό Εργοστάσιο Ημαθείας)και το tetrapack η ΑΣΠΙΣ.
Σήμερα κατά την παραλαβή, κλιμάκιο της ΔΑΟΚ Π.Ε Αιτ/νιας πραγματοποίησε ποιοτικό έλεγχο σε δείγματα ,όσον αφορά τα συστατικά,την γεύση,την οσμή και για παρουσία φυτοφαρμάκων,σε συνέχεια ελέγχου της ΔΑΟΚ Ημαθείας και συνεργασίας με την ΔΑΟΚ Π.Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.


Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την θετική εντολή της ΔΑΟΚ για διάθεση,οι χυμοί θα μοιραστούν σταδιακά,κατά τις καθημερινές διανομές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου και είναι σε συσκευασίες του 1 λίτρου,ενώ θα μεταφερθούν σε αποθήκες.


Στο χώρο συναντήσαμε και εκπρόσωπο των παραγωγών της Βέροιας,ο οποίος ανέφερε ότι τέτοιες δράσεις έρχονται να ανακουφίσουν μερικώς, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των Δήμων,όμως βοηθούν σημαντικά και τους παραγωγούς,καθώς μετά το Ρωσικό εμπάργκο,τα φρούτα τους δεν αχρηστεύονται και απορροφούνται προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας.



Επίσης,επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη διανομή φρούτων,σύμφωνα με την κα,Τσίνα,εκτός απροόπτου θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια