ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Πολύτιμες μονάδες αίματος και δείγματα μυελού των οστών συγκεντρώθηκαν στην ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 σήμερα το απόγευμα η ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου,η τοπική διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών,η Π.Υ Αγρινίου,το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτ/νιας  το ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ και  Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική σύμφωνα με την πρόεδρο του Σ.Ε.Α, κα Δήμητρα Αβράμπου,η οποία δήλωσε στο agriniolike.gr ότι, η σημερινή αιμοδοσία έγινε ολοήμερη μετά από αίτημα των Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου,οι οποίοι κατ'επανάληψη το ζητούσαν,καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να προσέλθουν σε πρωινή εθελοντική αιμοδοσία,όπως έγινε τις προηγούμενες φορές.
Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σε συνεργασία με το Γ.Ν.Αγρινίου θα επαναληφθεί στο μέλλον αιμοδοσία πρωί και απόγευμα,ενώ ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το αίμα τους ,τους συνδιοργανωτές και τους φοιτητές του Αγρινίου,ευελπιστώντας σε νέες δράσεις.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον Σ.Ε.Α σε συνεργασία με το ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ ,σε μαθητές στα σχολεία σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία,ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς ευαισθητοποιήθηκαν.

Ταυτόχρονα σήμερα γινόταν ενημέρωση και για εθελοντική προσφορά δείγματος μυελού των οστών, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»,όπου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες, καθώς ζητούσαν να μάθουν τι ακριβώς σημαίνει και ποια η διαδικασία.
Μάλιστα ήταν πολλοί αυτοί που έδωσαν δείγμα.

Η αντιπρόεδρος  του Σ.Ε.Α  κα.Σπυριδούλα Παπαγιάννη ανέφερε  ότι η διαδικασία,είναι εύκολη και γρήγορη.


Ο εθελοντής δότης,συμπληρώνει αίτηση,στην συνέχεια δίνει δείγμα,ενώ λαμβάνει στο τέλος της διαδικασίας την σχετική κάρτα.


Στην συνέχεια τα δείγματα μεταφέρονται στο Π.ΓΝ.Πατρών (Ρίο),όπου τα δείγματα εξετάζονται και γίνεται έλεγχος για τυχόν συμβατούς ασθενείς,διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα.

Αν βρεθεί συμβατός ασθενής,ο δότης ενημερώνεται και συνεχίζεται η διαδικασία.

Επίσης στον χώρο συναντήσαμε την Διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Αγρινίου κα.Βασιλική Πουρνάρα η οποία ανέφερε:


"Η Εξωτερική Εθελοντική Αιμοληψία στο Παπαστράτειο έγινε θεσμός για το Αγρίνιο,η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη,υπάρχει ευαισθητοποίηση καθώς γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο του αίματος,ενώ το αίμα σώζει ζωές ,η διαδικασία είναι ανώδυνη και κοστίζει μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο τους,όμως είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν στον συνάνθρωπό τους."






















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια