ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ομιλία με θέμα “60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης”

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ), διοργάνωσε τηνΤετάρτη 3 Μαΐου στο χώρο της Πνευματικής Εστίας Π. Κανελλόπουλου, ομιλία με βασικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου Δρ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

Τον προσκεκλημένο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΦΠΚ κ. Σπήλιος Λιβανός,αναφέροντας μερικές πληροφορίες για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία. Ο κ. Λιβανός, επέλεξε επίσης να τονίσει, πως παρότι ο ομιλητής τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με τον αείμνηστο Παναγιώτη Κανελλόπουλο, εντούτοις ουδέποτε επεδίωξε να επωφεληθεί της συνωνυμίας αυτής, χαρακτηρίζοντας την επιλογή ως χαρακτηριστικό του ήθους του προσκεκλημένου της ΕΦΠΚ. 
 
Ως κεντρικός ομιλητής, ο Καθηγητής Δρ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, μίλησε για την αξία του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης, που τόσο πιστά υπηρέτησε και ο αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, παρουσιάζοντας μια σειρά από δεδομένα που όλοι εμείς οι ευρωπαίοι πολίτες, ενίοτε είτε ξεχνάμε, είτε υποτιμάμε τη σημασία τους. Ο ομιλητής τόνισε τη διαρκή παρουσία και συνεισφορά της ΕΕ σε κάθε αναπτυξιακό έργο εντός των χωρών μελών της, καθώς και τη συνεισφορά της σε παγκόσμιο επίπεδο, από το εμπόριο μέχρι τις ανθρωπιστικές δράσεις. Σημαντικό σημείο της ομιλίας, αποτέλεσε και τορητορικό ερώτημα “Αν όχι με την ΕΕ, τότε με ποιον ή με τι;”, καθώς ο Δρ. Π. Κανελλόπουλος υποστήριξε με θέρμη ότι η ΕΕ είναι κάτι το ζωντανό και διαρκώς εξελισσόμενο, που έχει καταφέρει να προσφέρει στους πολίτες της σταθερότητα, ειρήνη και κοινωνική ευημερία, πέρα από κάθε ιστορικό προηγούμενο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από σειρά ερωτήσεων, υπό το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. 
 Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Π.Κ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Ομότιμο Καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου Δρ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, για την εξαιρετική ομιλία του, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια