ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δικογραφία σε βάρος Αστυνομικών για υπόθεση δωροληψίας και εκβίασης



Εμπλέκονται τρεις αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, χθες (8 Μαΐου 2017) το μεσημέρι, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατά εξακολούθηση.
Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ζήτησε και έλαβε χρηματικά ποσά για να  του παρέχει «κάλυψη» σε επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων Υπηρεσιών.
Χθες, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του, αφού παρέλαβε  προσημειωμένο χρηματικό, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται Υπαστυνόμος και Αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, ενώ δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια