ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τις Αλλεργίες και το Περιβάλλον


Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τα αλλεργικά νοσήματα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε μια Διαδραστική Έκθεση και Ημερίδα, με θέμα «Αλλεργίες και Περιβάλλον».
Η έκθεση αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας και έγινε με τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.
Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.
Την έκθεση επισκέφθηκαν μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 4ο και το 47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να μάθουν πώς σε ορισμένα άτομα το ανοσοποιητικό τους σύστημα κάνει το λάθος να επιτίθεται σε αθώα μόρια του περιβάλλοντος, όπως τις γύρεις, εκδηλώνοντας έτσι, αλλεργικά συμπτώματα.



Τα παιδιά ζωγράφισαν, αλλά είδαν ακόμη από κοντά τα συχνότερα φυτά που προκαλούν αλλεργίες. Οι γύρεις των αλλεργιογόνων φυτών που είδαν στο μικροσκόπιο έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Σε βίντεο παρουσιάστηκε σύντομο ντοκιμαντέρ για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, καθώς και για τον τρόπο χρήσης της αδρεναλίνης, το αυτοχορηγούμενο σωτήριο φάρμακο σε περίπτωση σοβαρής συστηματικής αντίδρασης - αναφυλαξίας.
Είδαν, επίσης, τη διαδικασία διάγνωσης και άκουσαν πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε, με μόνιμο τρόπο, αλλεργικά νοσήματα, όπως την αλλεργία στα αεροαλλεργιογόνα (γύρεις, ακάρεα, μύκητες) και την αλλεργία στο δηλητήριο σφηκών και μελισσών με τη διαδικασία της ανοσοθεραπείας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με ομιλητές τους αλλεργιολόγους Κατερίνα Μπρίνια, Μαρία Κουρή και Τάσο Κωνσταντινόπουλο και προεδρείο τους Παναγιώτη Τσιργιάννη και Ζωή Δεμέστιχα, αναπτύχθηκαν τα θέματα των εαρινών αλλεργιών (ρινίτιδα, άσθμα, επιπεφυκιτίδα), της ανοσοθεραπείας, της τροφικής αλλεργίας, του εκζέματος καθώς και της αλλεργίας στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια