ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο:Τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, δίπλα στην λίμνη(φωτο-βίντεο)


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου.
Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2017 με την συμμετοχή επτά χωρών και έντεκα συλλόγων του Δήμου Αγρινίου.
Τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξηςπλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τους 250 χορευτές από την Βραζιλία,  Ιταλία, Τσεχία, Σερβία, Ιρλανδία, Κροατία και Τουρκία που φιλοξενήθηκαν στο Αγρίνιο.
Δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα  ο Δήμαρχος ΑγρινίουΓιώργος Παπαναστασίουκήρυξε την τελετή λήξης  «Αποχαιρετούμε  από την λίμνη Τριχωνίδα, αυτό το ξεχωριστό κομμάτι του Δήμου, τις χορεύτριες και τους χορευτές που φιλοξενήθηκαν στο Αγρίνιο.Το Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών ρίχνει αυλαία έχοντας σημειώσει απόλυτη επιτυχία. Οι Αγρινιώτες επιβράβευσαν την προσπάθειά μας με μεγάλη συμμετοχή. Όλες οι εκδηλώσεις, τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στις Δημοτικές κοινότητες, ανταμείφθηκαν από το ζεστό χειροκρότημα του κοινού .
Οι χορευτές από τις επτά χώρες που ταξίδεψαν στην πόλη μας εντυπωσίασαν με την πλούσια παράδοσή τους αλλά και συγκίνησαν με την αγάπη τους για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Βραζιλία  μάλιστα  προσάρμοσε  μια μελωδία της σε ελληνική χορογραφία ενώ οι Κροάτες μας τραγούδησαν την Σαμιώτισσα. Σας ευχαριστούμε για την ευγένεια και το σεβασμό που δείξατε στην ελληνική λαογραφία και παράδοση. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου για την πολύτιμη προσφορά, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου για την συμπαράσταση και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου  και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την επιτυχημένη  διοργάνωση».

Παρακολουθείστε τα βίντεο από την live μετάδοση του kainourgiopress με την σειρά που εμφανίστηκαν τα χορευτικά γκρουπ.

Α'μέρος "Οι Θεστιείς"



Β' μέρος "Οι Θεστιείς"



Χορευτικό από την Σερβία



Χορευτικό από την Τουρκία



Χορευτικό από την Κροατία



Χορευτικό από την Ιρλανδία



Χορευτικό από την Ιταλία



Το φωτορεπορτάζ του kainourgiopress




















































































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια