ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο - Κατάσχεσαν χρήματα του λογαριασμού του χωρίς να το πάρουν χαμπάρι!



Πριν από λίγο καιρό οι ειδήμονες του Δήμου κατηγόρησαν ευθέως τον επικεφαλής της παράταξής μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» για διοικητική ανεπάρκεια και άφηναν υπονοούμενα του τύπου …οψόμεθα για το Λιμενικό Ταμείο. Αυτό το οποίο όμως συνέβη ξεφεύγει από τα όρια όχι μόνο της ανεπάρκειας και της ανικανότητάς τους αλλά και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει επιτέλους με την οικονομική διαχείριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Συγκεκριμένα: Στην υπ’ αριθ. 52/2017 απόφαση του Δ.Λ. Ταμείου (ΑΔΑ: 6ΗΗΔ4651Ω6-Κ3Ψ) με τον τίτλο «Λογιστική ταυτοποίηση» ανακαλύπτουμε τα εξής τραγικά και ανεπανάληπτα:
Μέχρι 31-10-2015 αλλά και εφεξής αρκετές κινήσεις δεν έχουν εμφανισθεί σε κανένα λογιστικό βιβλίο του νομικού προσώπου!

Ο λογαριασμός του Ν.Π. έχει δοθεί ερήμην (!!!) στους υπόχρεους μισθωμάτων και ότι μέχρι σήμερα δεν μπορούν να ελεγχθούν οι καταβολές προς το ταμείο!

Στις 3-8-2017 ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά προχώρησε σε αλλαγές προϊσταμένων και υπολόγων και ως εκ τούτου υπάρχει «πλεόνασμα» 15.569,49 ευρώ για το 2017 και για τα οποία δεν έχει εκδοθεί Λογιστικό Γραμμάτιο Είσπραξης! Μιλάμε οι τύποι είναι για να διέλθουν την πόρτα του Εισαγγελέα και όχι μόνο.

Το τρομερό όμως της υπόθεσης είναι ότι στις 27-7-2018 η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου έκανε κατάσχεση ποσού 22.350,93 ευρώ που αφορούσε βεβαιωμένες οφειλές του ταμείου από το λογαριασμό μισθοδοσίας χωρίς να το πάρουν καν είδηση!!! Και βέβαια το ποσό αυτό εμφανίζεται ως έλλειμα στο ταμείο του Νομικού Προσώπου.
Μετά τα παραπάνω έτρεξαν εσπευσμένα να κόψουν γραμμάτια είσπραξης και να αποδώσουν την οφειλή κατάσχεσης στη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου!
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της παρανομίας; Το στίγμα της επικινδυνότητας της οικονομικής διαχείρισης; Το μπάχαλο που υπάρχει χωρίς κανένα εποπτικό – διαχειριστικό έλεγχο;
Τρεις λέξεις μόνο σας ταιριάζουν: ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…    


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια