ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέρμο:Ματαιώνεται η κατασκευή του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου


Το μένος  του «αρχηγού» της αντιπολίτευσης  εκφράζεται  ακόμα και στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θέρμου  δια των  εκπρόσωπων  του Αριστείδη Κατσαρού και Δημητρίου Δάλλα , ο οποίοι  μετά  της γνωστής «ομάδας»    Ιωάννη Παπαθανασόπουλου  (Κορομπίλη) και Γιαννούλας Κομποτού  , κάνουν τα πάντα  να  υπονομεύσουν  το έργο του δήμου και να αμφισβητήσουν (ποιοι άραγε;)  την ηθική υπόσταση  του δημάρχου  έχοντας αυτή την φορά στόχο  και τους μαθητές .
Στην συνεδρίαση  την Οικονομικής Επιτροπής της 8-8-2017 αρνήθηκαν  την κατακύρωση  του  έργου «Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Γυμνασίου Θέρμου»  παρά την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής του δήμου,  αποτελούμενη  από  τον  μηχανικό και δυο υπαλλήλους ,  στην κατασκευάστρια εταιρεία που  έδωσε  την καλύτερη  προσφορά , προκειμένου λόγω  της επικινδυνότητας για τους μαθητές , να ολοκληρωθεί  μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις  11-9-2017 ο χώρος του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου  .
Είναι πρόδηλο ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης  χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το Νόμο 4412/2016 (άρθρο 32 αρ. 2γ) επιλέχτηκε αφού ακόμα δεν έχει λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για τους διαγωνισμούς , με  αποτέλεσμα η παράταση  της εκκρεμότητας στο προαύλιο χώρο   του Γυμνασίου, να βάζει σε κίνδυνο ακόμη και  την σωματική ακεραιότητα μαθητών  και εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό  που δίνουμε στη δημοσιότητα  .
Βέβαια αξίζει να επισημάνουμε, ότι και αυτό το  έργο περίμενε την παρούσα δημοτική αρχή μετά  τους σεισμούς του 2007 , αφού επί δεκαετία δεν υπήρξε καμία μέριμνα  για την ύπαρξη  μελέτης και  την εξασφάλιση χρηματοδότησης . Το πρόβλημα του  προαυλίου επιδεινώθηκε  με της θεομηνίες  Νοεμβρίου  και  Δεκεμβρίου του 2016  και η διεκδίκηση της δημοτικής αρχής , είχε άμεσο αποτέλεσμα  με την επιχορήγηση  από το Υπουργείο  Εσωτερικών  με  ποσό των 150.000 ευρώ  και προσθέτοντας 65.000 ευρώ  από έσοδα του δήμου  να καλυφθεί   το αναγκαίο ποσό των  215 .000 ευρώ  , για την  κατασκευή  του, ενώ προβήκαμε  σε  ελάχιστο  χρόνο   στην  σύνταξη  της σχετικής μελέτης .
 Όμως οι σύμβουλοι του κ.  Κασόλα (Κατσαρός και Δάλλας)  εκτελώντας εντολές υπονόμευσης  του δημοτικού έργου  καθώς και ο Ιωάννης Κορομπίλης καίτοι   Ταμίας   του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου  και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και η Γιαννούλα Κομποτού  η οποία είναι επίσης και μέλος της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας , καταψήφισαν την κατακύρωση  , αφού  σε προηγούμενη συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα  δεν προσήλθαν   σε απόλυτη συνεννόηση με την αντιπολίτευση , προκειμένου  η υλοποίηση του συγκεκριμένου  έργου  να μην παίρνει τέλος, τα δε υπόλοιπα  να καθυστερούν  (έγκριση πρακτικών δημοπρασίας , καθορισμός όρων δημοπρασιών κ.λ) .
 Βέβαια ο «αρχηγός» της αντιπολίτευσης  έβγαλε   πομπώδεις ανακοινώσεις για το θέμα  αυτό  στο παρελθόν , περί παρανομίας του δημάρχου  και έλλειψης επείγοντος κατασκευής  του έργου  , την απάντηση όμως την έλαβε από την ομόφωνη  απόφαση  της Επιτροπής του άρθρου 152  Ν 3463/06, η οποία έκρινε το έργο κατεπείγον  και νόμιμο τον τρόπο που επέλεξε η δημοτική αρχή για την κατασκευή του .  Αλήθεια , δεν είναι επείγον να εξασφαλίσουμε  την σωματική ακεραιότητα των μαθητών ;
Ας  θυμίσουμε εδώ  , ότι  οι Κασόλας , Κορομπίλης και Κομποτού δεν προσήλθαν  στο Δ.Σ να ψηφίσουν  την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης  με την  Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος για την κατασκευή του νέου Λυκείου Θέρμου , χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι στους μαθητές που χρόνια τώρα είναι στα λυόμενα . Και σε αυτό όμως απέτυχαν , γιατί το νέο Λύκειο δημοπρατήθηκε και μέσα στο  έτος αρχίζει η κατασκευή του.
  Αποδεικνύεται  ακόμη ,αν και παριστάνουν και τους αθλητικούς «πρεσβευτές»     μπροστά στη μικροπολιτική  και στην εμπάθεια  που προκαλεί  ο πανικός της επιτυχίας  του Δημάρχου  και των συνεργατών του,  με συνεχείς χρηματοδοτήσεις  και ροή  έργων να υπονομεύουν και την  επέκταση κερκίδων και την  κατασκευή νέων αποδυτηρίων  στο δημοτικό γήπεδο Θέρμου  με θύματα πάλι  τους νέους και τα παιδιά της πόλης . Μάλιστα ο «αρχηγός» στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δεν θεώρησε επείγον  την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού  του δημοτικού γηπέδου Θέρμου που εκκρεμεί επί δεκαετίες .
Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών .
Να γνωρίζουν  ότι τα έργα δεν θα σταματήσουν όσο και αν τα καθυστερούν . Απλά οι πολίτες πρέπει να μαθαίνουν ποιοι τα υπονομεύουν.
Ο χρόνος πλησιάζει...

Από το Γραφείο του Συνδυασμού «Δύναμη Συνεργασίας»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια