ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χωρών


Χθες το βράδυ άνοιξε με επιτυχία το πρόγραμμα του Διεθνούς  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο.
Οι Αγρινιώτες απόλαυσαν στην κεντρική πλατεία  την ελληνική βραδιά που επιμελήθηκαν δέκα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν για περίπου τρεις ώρες παρέα με τους χορευτές των συλλόγων :  ΄΄ Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου΄΄, ΄΄Ζορμπάς΄΄,΄΄Τα Μανουσάκια΄΄,΄΄Οι Μερακλήδες΄΄,΄΄Ο Παγκρήτιος Σύλλογος΄΄,΄΄Οι Ρίζες΄΄, ΄΄Η Ρούμελη΄΄,΄΄Το Χοροστάσι΄΄,΄΄Συντροφιά με την Παράδοση΄΄ και  τα Τμήματα του Δήμου Αγρινίου.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε  :  ΄΄Είμαι χαρούμενη διότι από απόψε μπαίνουμε στο γιορτινό κλίμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών  χορών  ,του οποίου η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει αύριο ,εδώ, από το Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Γεώργιο Παπαναστασίου.
Όμως, είμαστε όλοι εδώ, να υποδεχτούμε σήμερα με τα δικά μας χορευτικά,τους ξένους μας, σε μια ελληνική  βραδιά.


ΦΟΛΚΛΟΡ: λέξη συνυφασμένη με την παράδοση ,αυτά που ξέρει ο λαός. Και  ο λαός ξέρει και διατηρεί  στη μνήμη του ήθη, έθιμα και παραδόσεις, όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό ξεχωριστά και δημιουργούν την ταυτότητά του. Είναι μέρος του Πολιτισμού του και –τι ωραιότερο- από το να συναντιούνται και να επικοινωνούν πολιτισμοί μέσα σε μια πόλη ,στα πλαίσια ενός Φεστιβάλ!


Το Φεστιβάλ είναι γιορτή! Και είναι η μεγάλη γιορτή του Δήμου μας, η μεγάλη  γιορτή της πόλης μας, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ!!!΄΄


Σήμερα στις 8.00μ.μ.θα γίνει η επίσημη  έναρξη του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία. Θα προηγηθεί η παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.
Συμμετέχουν χορευτικά από :Βραζιλία,Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία,Τουρκία,  Τσεχία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια