ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε περισσότερα από (150) σχολεία στη Δυτική Ελλάδα




Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε γονείς και μαθητές
Ειδικός σχεδιασμός για την προστασία μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων θα εφαρμοστεί τη νέα σχολική περίοδο



Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε περισσότερα από (150) σχολεία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων και στην προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Για την πληρέστερη και επιτυχή υλοποίηση του σχεδιασμού θα ενεργοποιηθούν και οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στις περιοχές, όπου ο θεσμός εφαρμόζεται.
Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2017), από αστυνομικούς, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.
Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, επαναλήφθηκε και φέτος με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Ειδικότερα στη Δυτική Ελλάδα διανεμήθηκαν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, σε σχολικά συγκροτήματα, των εξής περιοχών :
Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας :
Πάτρα, Αίγιο, Αιγείρα, Ακράτα, Χαλανδρίτσα, Ερυμάνθεια, Καλάβρυτα

Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας :
•       Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Νέα Φιγαλεία, Βάρδα, Νέα Μανολαδα, Βαρθολομιό, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Τραγανό,  Γαστούνη, Αγία Μαύρα, Καβάσιλα, Πελόπιο, Αρχαία Ολυμπία, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα, Μακρίσια, Καλλίκωμο
Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας :
•       Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Λουτρό, Θερμό, Καλλιθέας, Εμπεσσός, Χαλκιόπουλο, Άγιος Βλάσιος, Κυπάρισσος, Κατούνα, Βόνιτσα, Πάλαιρο, Κανδήλα
Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας :
•       Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Γαβαλού, Ματαράγκα.

Επισημαίνεται ότι ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα σχολικά συγκροτήματα και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τέλος, τακτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, με σκοπό παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μαθητές και εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια