Αγρίνιο:Ξεκίνησαν οι δράσεις των Προσκόπων για την νέα χρονιά (φωτο-βίντεο)Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα επίσημα η νέα χρονιά για τους Προσκόπους του Αγρινίου.
Στις 19:30 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων του 1ου Συστήματος Προσκόπων επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 55Β’ στις εργατικές κατοικίες  Άγ. Ιωάννη Ριγανά.Στην συνέχεια υπήρξε ενημέρωση για τους στόχους της νέας χρονιάς ,ανακοινώθηκαν οι δράσεις και παρατέθηκε μικρή δεξίωση στους παρευρισκόμενους.


Επίσης σήμερα έγιναν και εγγραφές νέων μελών.

Την Δημοτική Αρχή Αγρινίου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Ευθύμιος Γρίβας,Γιάννης Φαρμάκης και η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και μέλος των Προσκόπων Ανθούλα Μακρή.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του προσκοπικού συστήματος, στις δραστηριότητες του Συστήματος μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Δημοτικού ηλικίας 7 έως 11 ετών (εντάσσονται στην Αγέλη Λυκοπούλων), Γυμνασίου12 έως 14 ετών (εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων), έφηβοι Λυκείου 14-17 ετών (εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών) καθώς και νέοι 18-30 ετών είτε ως ενήλικα στελέχη στα τμήματα, είτε ως μέλη του Προσκοπικού Δικτύου.
Το παιδί μέσα από τη συμμετοχή του στις Προσκοπικές Δράσεις (στο Προσκοπικό Κέντρο Δράσεων, στις εκδρομές μονοήμερες, διήμερες και πολυήμερες στη φύση, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους κ.ά.) θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια παρέα μέσα στην οποία θα μάθει να συνεργάζεται, θα ανακαλύψει νέες κλίσεις και θα ζήσει μοναδικές εμπειρίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, με εκπαιδευμένους ενήλικους εθελοντές.
Οι δραστηριότητες είναι ειδικά σχεδιασμένες σύμφωνα με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, και βασίζονται στο παιχνίδι, ώστε να είναι ελκυστικές για τα παιδιά και παράλληλα να τα προετοιμάζει για την είσοδό τους στην κοινωνία.


Στόχος μας είναι όλοι οι νέοι να μπορούν να τα «βγάζουν πέρα» και να μπορούν να είναι άτομα:
Αυτόνομα, ικανά να επιλέγουν και να ελέγχουν την προσωπική και κοινωνική ζωή τους ως προσωπικότητες και ως μέλη της κοινωνίας,Αλληλέγγυα, ικανά να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, να ενεργούν μαζί τους και για αυτούς και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους,Υπεύθυνα, ικανά να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να δεσμεύονται και να ολοκληρώνουν όσα έχουν αναλάβει.
Αφοσιωμένα, ικανά να πετυχαίνουν το στόχο τους με σεβασμό σε αξίες, ιδανικά και να ενεργούν σύμφωνα με αυτά.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.