ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Γ. Βαρεμένος για την ενίσχυση των κοινοτήτων που αντιμετώπισαν κατολισθήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike βαρεμένος

Η έκτακτη ενίσχυση προς τις κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, Κλεπά και Περίστα, που έχουν πληγεί από σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών, πρόκειται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε:
«Αυτό που πρέπει να γίνει, και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι να δοθεί μια έκτακτη ενίσχυση στις δύο κοινότητες, Κλεπά και Περίστα, προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και κάποιες πρώτες εργασίες.

Το κονδύλι, στο σύνολό του, θα είναι περίπου 500.000 ευρώ και για τις δύο. Υπάρχει ωστόσο ανάγκη για περαιτέρω εργασίες για την υποστήριξη των δύο χωριών που αντιμετωπίζουν αυτό το χρόνιο πρόβλημα, το οποίο στην Κλεπά, όπως ξέρετε, εμφανίστηκε με μεγάλη οξύτητα.

 Είχαμε προσπαθήσει να πάει εκεί το ΙΓΜΕ να κάνει ορισμένες μελέτες γιατί κάποιοι εκ των κατοίκων, όπως είναι φυσικό, θέλουν να γνωρίζουν αν μπορούν να επισκευάσουν τα σπίτια τους ή αν τα μέρη αυτά είναι πλέον ακατάλληλα για κατοίκηση και, επομένως, πρέπει να μετακινηθούν. Η ενίσχυση που θα χορηγηθεί, είναι ένα καλό πρώτο βήμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά αυτά της Ναυπακτίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια