ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ισοπαλία στην "πλατεία" για τον Παναιτωλικό

ΦΩΤΟ http://www.sport-fm.gr

Θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τη... μοναξιά της κορυφής μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής οι «κυανέρυθροι», αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα σε έναν πολύ καλά στημένο ειδικά στην άμυνά του Παναιτωλικό, οι παίκτες του οποίου δεν παράτησαν το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και πήραν έτσι τον δεύτερο βαθμό τους στο πρωτάθλημα.

Χωρίς ρυθμό ήταν το πρώτο ημίχρονο, ειδικά οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου φάνηκαν επηρεασμένοι από την διακοπή. Αμφότερες οι ομάδες είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο 45λεπτό όσες φάσεις έγιναν ήταν αποκλειστικά από στημένες μπάλες! Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κατάφερναν να γίνουν υποτυπωδώς απειλητικοί οι δυο αντίπαλοι.

Στο 6ο λεπτό, μετά το κόρνερ του Ρόσα, ο Ντίας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι… απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, όταν στο 12’ ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ με σέντρα, ο Ντουρμισάι ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού με τις δύο ομάδες πάντως να έχουν πρόβλημα στην γρήγορη ανάπτυξη.

Και η τρίτη φάση του αγώνα ήταν από στημένη μπάλα όταν στο 29΄ο Χατζισαφί εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και τελικά ο Κυριακίδης απομάκρυνε με δυσκολία. Δεν… πρωτοτύπησαν οι Νεοσμυρνιώτες ούτε στο 44ο λεπτό, όταν ο Χατζισαφί κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ο Μασούντ ανέλαβε να εκτελέσει, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης έκανε σέντρα σουτ με τον Κυριακίδη να αποκρούει σε κόρνερ.

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του αγώνα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά τελικά ήρθε το γκολ από στημένη μπάλα…

Στο 56’, μετά την εξαιρετική ενέργεια του Ντουρμισάι, ο Μασούντ έγινε αποδέκτης της μπάλας, «άδειασε» ωραία τον Χαντάκια, ο Μόρας τον ανέτρεψε καθαρά στην περιοχή, ο Ιρανός ήταν εύστοχος στην εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μασούντ στη Νέα Σμύρνη, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο Ιρανός ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο Αγρίνιο!

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να αφυπνίζονται από το γκολ που δέχθηκαν, ανέβασαν ρυθμό, έγιναν απειλητικοί και στο 67ο λεπτό, ο Ρόσα έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Γκιοατά, ο Ντίας ήταν αμαρκάριστος, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Χάβος πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρκόβσκι, δείχνοντας σαφή πρόθεση να «χτυπήσει» το παιχνίδι, οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν περισσότερο για το δεύτερο γκολ και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 80ο λεπτό η μοναδική τελική του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το πέναλτι του Μασούντ.

Τελικά ο ρυθμός... χάθηκε, τα σκληρά μαρκαρίσματα αυξήθηκαν, ο Πανιώνιος πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό 1-1 είναι δίκαιο, βάσει της εικόνας που έδειξαν οι δυο ομάδες σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Σαββίδης (46’ Σιώπης), Κόρμπος, Μασούρας (80' Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (72’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Μόρας, Χαντάκιας (65’ Ροντρίγκες), Μπεχαράνο, Λόπες, Μάρκος Πάουλο (82' Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (72’ Μαρκόβσκι).

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (σύνδεσμος Θεσσαλίας).

Το ταμείο του αγώνα
Δεν έγινε καλό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες έγιναν απειλητικές μόνο από στημένες μπάλες, δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο να προηγείται με το πέναλτι του Μασούντ και τον Παναιτωλικό να… ξυπνά αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ και να καταφέρνει να ισοφαρίσει «τσιμπώντας» τελικά έναν βαθμό.

Αυτός που έκρινε το ματς
Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με το πέναλτι του Μασούντ, αλλά οι Αγρινιώτες αποδείχθηκαν πολύ… σκληροί για να χάσουν! Και τελικά πήραν την ισοπαλία χάρη στο γκολ του Ντιέγκο Λόπες, ο οποίος ξεχώρισε συνολικά με την απόδοσή του, αλλά ήταν και αυτός που έκανε το 1-1.

Τα πλάνα των προπονητών
Την πετυχημένη… συνταγή των δύο πρώτων αγωνιστικών όσον αφορά τη διάταξη ακολούθησε ο Μιχάλης Γρηγορίου με 4-2-3-1. Ο Αστράς, στο ντεμπούτο του, κάτω από την εστία, Γκιοάτα και Μπανανά στόπερ, Βλάχος δεξιά και Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα, Σαββίδης και Κόρμπος στα χαφ, τριάδα Μασούρα, Μασούντ και Λάμπρου πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι.

Σύστημα 4-3-3 για τον Μάκη Χάβο στον Παναιτωλικό. Ο Κυριακίδης στο τέρμα, Ρότσα, Μόρας, Χαντάκιας και Μαρινάκης η τετράδα στην άμυνα, Λόπες, Μπεχαράνο και Πάουλο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση οι Ρόσα, Κλέσιο και Ντίας. Οι Αγρινιώτες δηλαδή παρατάχθηκαν χωρίς κλασικό επιθετικό.

Ο έλεγχος του διαιτητή
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σκουλά, ο οποίος ορθά υπέδειξε πέναλτι στην ανατροπή του Μασούντ από τον Μόρα. Σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του.
πηγή:sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια