ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δυνατότητα Ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο Αμφιλοχίάς



Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4483/17 (άρθρο 52) έχετε τη δυνατότητα να προβείτε σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας προς τον Δήμο Αμφιλοχίας και οι οποίες έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως την 30η Σεπτεμβρίου 2017, έπειτα από αίτηση εντός χρονικού διαστήματος 4 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, μέχρι και 100 δόσεις έχοντας ποσοστό απαλλαγής που κυμαίνεται από 50% έως και 100% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεγούν από τον οφειλέτη.
Ειδικότερα:
α) με εφάπαξ καταβολή απαλείφονται κατά 100% οι προσαυξήσεις
β) από (2) έως (24) δόσεις , 80% ποσοστό απαλλαγής
γ) από (25) έως (48) δόσεις ,70% ποσοστό απαλλαγής
δ) από (49) έως (72) δόσεις , 60% ποσοστό απαλλαγής
ε) από (73) έως (100) δόσεις, απαλλαγή ποσοστού 50%. Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση των (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη
Η πρώτη δόση της ως άνω ρύθμισης καταβάλλεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντιστοίχου μήνα, αλλιώς υπάρχει επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί. Αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία ρύθμισης οφειλών. Σε διαφορετική περίπτωση μη ρύθμισης θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά τα υπό του νόμου προβλεπόμενα περί αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αμφιλοχίας
Νικόλαος Χούτας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια