ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πάτρα


Κατασχέθηκαν περίπου 50.000 είδη παραεμπορίου, 1.657 πακέτα τσιγάρων και περισσότερο από 2.5 κιλά λαθραίου καπνού

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί ηλικίας από 22 έως 50 ετών

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου θα συνεχιστούν αμείωτα


Ακόμα μια στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στην Πάτρα, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα, από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρίας και Κονγκό, ηλικίας από 22 έως 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Από τους στοχευμένους ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49.100 είδη παραεμπορίου, 1.657 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 2.550 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Επισημαίνεται ότι, οι δράστες πωλούσαν τα προϊόντα τους στις παρυφές λαϊκής αγοράς της Πάτρας, ενώ στα κατασχεθέντα είδη συγκαταλέγονται  μεταξύ άλλων, ραδιόφωνα, λαμπτήρες, φακοί, μπαταρίες, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ρούχα, αξεσουάρ και διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ όλα τα είδη παραεμπορίου που κατασχέθηκαν θα καταστραφούν.



Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Οι έλεγχοι για το παραεμπόριο θα συνεχιστούν αμείωτα, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και των επαγγελματιών που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια