ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Οι δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων στην 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το 2o Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων γιόρτασε την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο τίτλος της φετινής ημερίδας ήταν «Αθλούμαι-ΧαράΖΩ το μέλλον». Στα πλαίσιά του το Σχολείο οργάνωσε πλήθος δράσεων που ανέδειξαν την αξία του αθλητισμού και την ανάγκη να γίνει αυτός τρόπος ζωής για μικρούς και μεγάλους.

Το πρωί οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλά και ενδιαφέροντα αθλητικά παιχνίδια που είχε προετοιμάσει η γυμνάστρια του Σχολείου. Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας μπάλες, στεφάνια και μπαλόνια, ασκήθηκαν με έναν παιγνιώδη τρόπο που αναδείκνυε τη χαρά της άθλησης.



Ακολούθησε ένας μικρός περίπατος μέσα στο χωριό, στο τέλος του οποίου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ενεργειακές ανάγκες τους και τις θερμίδες που καταναλώθηκαν στη διαδρομή. Στη συνέχεια οι μαθητές πήραν το πρωινό τους, το οποίο ετοιμάστηκε από τις υγιεινές τροφές που είχαν φέρει μαζί τους.

Μετά το πρωινό γεύμα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ασχολήθηκαν με ομαδικά αθλήματα. Όταν ολοκληρώθηκαν οι αγώνες, τα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου προβλήθηκαν βίντεο που παρουσίαζαν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής καθώς και τα οφέλη μιας τέτοιας επιλογής. Στο τέλος οι μαθητές κατευθύνθηκαν στις τάξεις τους για να αποτυπώσουν σε μια ζωγραφιά την αξία του αθλητισμού.





πηγή:kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια