ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σημαντική η συμμετοχή του Δήμου Θέρμου στη 2η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos 2017»

Θετικός είναι ο απολογισμός από τη συμμετοχή του Δήμου Θέρμου στη 2η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos 2017» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή στην Έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει χαράξει ο Δήμος, με βασικό στόχο να αποκτήσει η περιοχή την θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη.
Ο Δήμος Θέρμου συμμετείχε στη φετινή Έκθεση, όπως είχε κάνει και στην περσινή αντίστοιχη πρώτη διοργάνωση, με δικό του εκθεσιακό περίπτερο, την επιμέλεια του περιπτέρου είχε η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Καλημέρη που είχε αναλάβει και το στήσιμό του, μέσω του οποίου προβλήθηκε ποικιλοτρόπως το σπάνιο φυσικό κάλλος και τα μνημεία του πολιτισμού που διαθέτει η περιοχή αναφοράς του, ενώ διανεμήθηκε στους επισκέπτες φυλλάδιο τουριστικής προβολής του Δήμου.
Στο περίπτερο του Δήμου συμμετείχαν με υλικό προβολής της δραστηριότητάς τους τόσο οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Θέρμου, όσο και σύλλογοι όπως ο σύλλογος ΛΕΜΑΘ που το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του σχετίζεται με το αντικείμενο της έκθεσης, καθώς και αυτοί που δραστηριοποιούνται στο κανόε καγιάκ και την ορειβασία. Το περίπτερο του Δήμου Θέρμου απέσπασε θετικές κριτικές και εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα μνημεία και τα αξιοθέατα, που από κοινού μπορούν να ικανοποιήσουν τον καταναλωτή.
Στην έκθεση συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με διάφορα στελέχη, όπως τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Γεώργιο Τζάλλα, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και άλλους.
Η παρουσία και αυτή τη χρονιά του Δήμου Θέρμου κρίνεται σημαντική, δεδομένου ότι η εν λόγω Έκθεση έχει στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση περιοχών και επιχειρήσεων, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά και φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνές σημείο αναφοράς όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς και για τους επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Φέτος συμμετείχαν 170 εκθέτες (από 90 την πρώτη χρονιά) και 45 ταξιδιωτικοί πράκτορες και εκπρόσωποι εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων του εξωτερικού που αποδεδειγμένα ασχολούνται με αυτό το είδος του τουρισμού και επιθυμούν να εντάξουν στα προγράμματά τους, αλλά και να προσφέρουν στο πελατολόγιό τους, νέες και άγνωστες για τις αγορές στις οποίες απευθύνονται, περιοχές. Μεγάλης σημασίας για την Έκθεση ήταν οι συνεδριακές και παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.











                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια