Συνεχίζεται ο θεσμός της μαθητείας στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike 2ο επαλ

Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές του νέου σχολικού έτους 2017-18 και μήνα Οκτώβριο, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και το σχολείο μας σύμφωνα με το υπ. αριθ. Φ7/105705/Δ4/23-6-17 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να οργανώσει και να λειτουργήσει τμήματα Βοηθών Νοσηλευτών και Εφαρμογών Πληροφορικής.

Αναλυτικότερα θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητείας) με διάρκεια ένα (1) σχολικό έτος και θα περιλαμβάνει:

«Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας», μία (1) ημέρα την εβδομάδα στο εργαστηριακό μας κέντρο και
«Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας» διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως επιμερισμένο κατ’ ελάχιστο σε τέσσερις (4) ημέρες.
Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει το τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητές και το συνολικό ημερομίσθιο ανέρχεται στα 17,12 Ευρώ. Η επιβάρυνση του εργοδότη μαζί με ασφαλιστικές εισφορές είναι 9,35 ευρώ την ημέρα και το καθαρά εισπραττόμενο ποσό από τον μαθητή είναι 16,84 Ευρώ.

Επειδή θεωρούμε ότι ο θεσμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για τη στήριξη αποφοίτων που μαστίζονται από ανεργία όσο και την οικονομία γενικότερα, οφείλουμε να τον στηρίξουμε παντοιοτρόπως ο καθένας από τη θέση του, γιατί οι εργαζόμενοι αφενός μεν θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και αφετέρου θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις από επιδοτούμενο εργατικό δυναμικό.

Άμεσα θα κοινοποιηθεί πρόσκληση για τους αποφοίτους των τμημάτων Βοηθών Νοσηλευτών και Εφαρμογών Πληροφορικής, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο θεσμό της μαθητείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/apofoitoi-epal/mathiteia.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Φλωρόπουλος Αθανάσιος ΠΕ09
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.