ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Στον ΕΛΓΑ Πάτρας ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μητρόπουλος για τις αποζημιώσεις των αγροτών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στα γραφεία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Διευθυντή του  ΕΛΓΑ Πάτρας Γεώργιο Κεχαγιά και στελέχη της Υπηρεσίας, όπου και συζητήθηκε τόσο η πορεία των εκτιμήσεων ζημιών που προκλήθηκαν κατά το άμεσο προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και για την πιθανή ημερομηνία καταβολής των αντίστοιχων αποζημιώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ΕΛΓΑ Πάτρας συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 δηλώσεις ζημιάς προς εκτίμηση που αφορούσαν μόνο το διάστημα των καλοκαιρινών μηνών.
Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι παραγωγοί της Περιφέρειάς μας δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο καλλιεργητικό διάστημα από τις άκαιρες κάθε φορά για την εποχή καιρικές συνθήκες. Οι έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού, οι χαλαζοπτώσεις, ο καύσωνας και η παρατεταμένη ανομβρία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου έχουν δράσει συσσωρευτικά όλο αυτό το διάστημα και έχουν φέρει τους παραγωγούς σε μεγάλη απόγνωση, διότι παρόλο που έχουν εκτελέσει όλες τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν την παραγωγή τους λίγο πριν την συγκομιδή. Αυτό αφορά κυρίως την ελαιοκαλλιέργεια στις περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Αχαΐας, αλλά και την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, που λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό ακαρπίας.
Στη συζήτηση, τονίστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά της Περιφέρειας, το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αναπροσαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ΕΛΓΑ ως ασφαλιστικό φορέα με σύγχρονη ένταξη νέων αιτίων αποζημίωσης.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΕΛΓΑ Πάτρας για το έργο τους και την προσπάθειά τους, τους παρακάλεσε όπως προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των εκτιμήσεων προκειμένου να καταβληθούν το γρηγορότερο δυνατό οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους παραγωγούς μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια