ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Οι δράσεις τη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επιχειρηματικότητα στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις πόλεις και τις περιφέρειες στις Βρυξέλλες


Το σχέδιο ολοκλήρωσης του έτους “Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017” παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνάντησης δικτύων των Επιχειρηματικών Περιφερειών.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ήταν παρών στην παρουσίαση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στο συγκεκριμένο δίκτυο και ανέφερε: “Ο θεσμός των αιρετών Περιφερειών, είναι νέος στην Ελλάδα. Η Περιφέρειά μας, δύο χρόνια πριν, με πρωτοβουλία στελεχών της, που υποστηρίξαμε απόλυτα ως Αρχή, υπέβαλε μία, φιλόδοξη, τότε, ιδέα. Σχεδίασε μία πρόταση για την επιχειρηματικότητα. Διεκδίκησε, με ίσους όρους, ανταγωνιστικά, ευρωπαϊκές περιφέρειες με μεγάλη παράδοση και εμπειρία. Κέρδισε, ένα από τα τρία βραβεία. Και, σήμερα, υλοποιεί το  πρόγραμμα. Μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σήμερα παρουσιάζουμε την ολοκλήρωση του σχεδίου, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Ένα διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η ατζέντα του οποίου παρουσιάστηκε και εντάχθηκε στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.”

Παράλληλα, με τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στις συγκεκριμένες συναντήσεις, δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης εξωστρέφειας, αναγνώρισης και ευκαιριών συνεργασίας. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει με δράσεις στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις πόλεις και τις περιφέρειες στις Βρυξέλλες. “Με σχέδιο, διεκδίκηση και δράσεις έχουμε πια μια ισχυρή Περιφέρεια στην Ευρώπη”, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.
Τη φιλοσοφία και το σχέδιο του προγράμματος  του  Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο  "Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα", παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο Χρήστος Τζομάκας διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ανέλυσε την πλήρη ατζέντα, προκαλώντας το ενδιαφέρον.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια