ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κάλεσμα σε Χριστιανικά μαθήματα από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike άγιος δημήτριος

Αγαπητοί Γονείς και αγαπητά παιδιά,

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μας βρίσκει μέσα σε μεγάλη κρίση. Κρίση που η Ελλάδα στην μακραίωνη ιστορία της δεν βίωσε. Πλήττεται η ταυτότητά της, η οξυδέρκεια της και το μέλλον της. Αφού την όμορφη και πλούσια Πατρίδα μας την έκαναν ζητιάνα, προσπαθούν να μεταλλάξουν τα παιδιά της, ώστε να μην μπορούν να της χαρίσουν νέες δόξες. Τα νέα θρησκευτικά, το νομοσχέδιο για αλλαγή ταυτότητας από τους δεκαπεντάχρονους, η πρόταση για ελευθερία στην καλλιέργεια κάνναβης κ.α. ωθούν τα παιδιά μας σε σύγχυση και αλλοτρίωση. Βιάζονται, ώστε τα Ελληνόπουλα να αισθάνονται δούλοι της διαστροφής και της παγκοσμιοποιήσεως. Να μην είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία πάλεψαν τα Ελληνόπουλα μέσα στους αιώνες. Δεν τους σταμάτησε να μαθαίνουν «γράμματα σπουδάγματα του Θεού τα πράγματα» ούτε η Τουρκοκρατία. Η Εκκλησία ήταν η μάνα του Έθνους.

Σήμερα πού τα αδιέξοδα πλήθυναν, ἡ αδυσώπητη ανάγκη σας καλεί σε απόφαση… Υπάρχει αντίσταση. Υπάρχει ένας χώρος πού δεν θα σας προδώσει ποτέ. Είναι ὁ χώρος της Εκκλησίας. Ελάτε σε Αυτόν πού θυσιάστηκε για μας. Ελάτε στην πίστη, κοντά στον Χριστό. Θα σας προσφέρει όσα οι «άλλοι» προσπαθούν να σας στερήσουν, δηλαδή την Ελευθερία, την Χαρά, την Δικαιοσύνη, την Αλήθεια…

Φέτος ενταχθείτε συστηματικά στις συνάξεις της ενορίας μας.

Το πρόγραμμα των συναντήσεών μας ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 μετά την Θεία Λειτουργία.

Ø Είσαι μαθητής- μαθήτρια β΄ έως στ΄ δημοτικού; Σε περιμένουμε κάθε Σάββατο πρωί 10-11 π.μ.

Ø Πηγαίνεις νηπιαγωγείο και α΄ δημοτικού; Σε περιμένουμε κάθε Σάββατο πρωί 10-11 π.μ.

Ø Είσαι μαθητής γυμνασίου- λυκείου; Σε περιμένουμε κάθε Σάββατο απόγευμα 4:15- 5:15

Ø Είσαι μαθήτρια γυμνασίου- λυκείου; Σε περιμένουμε κάθε Κυριακή πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία 10:30-11:40

Ø Είστε νέος-νέα με προβληματισμούς και αδιέξοδα, γονιός, εργαζόμενος ή άνεργος; Σας περιμένουμε και εσάς κάθε Τετάρτη (από αρχές Νοεμβρίου) απόγευμα στις 6:30 στο πνευματικό κέντρο της Ευαγγελιστρίας στα Χριστιανικά Μαθήματα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τις συντροφιές μας θα πλαισιώσουν το οπτικοακουστικό υλικό, το paintball, το παιχνίδι του δάσους, οι εκδρομές μας, το χριστιανικό πάρτι και άλλες εκδηλώσεις. Η χορωδία, για μαθητές όλων των βαθμίδων, θα γεμίζει τις εκδηλώσεις μας προσφέροντας στα παιδιά ανεπανάληπτες εμπειρίες μαζί με τα δωρεάν μαθήματα βυζαντινής μουσικής, κιθάρας, λαούτου, μπουζουκιού, σαξοφώνου.

Πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων στην Ευαγγελίστρια

Ø Κιθάρα Τρίτη 8-9 μ.μ., Πέμπτη 6-7 μ.μ. και 7-8 μ.μ.

Ø Μπουζούκι Τρίτη 8-9.30 μ.μ.

Ø Λαούτο Πέμπτη 6-7 μ.μ.

Ø Βυζαντινή Μουσική για αρχάριους Πέμπτη 7-8 μ.μ. και για τους προχωρημένους Πέμπτη 8-9 μ.μ., βυζαντινή χορωδία για εκμάθηση ύμνων κάθε Σάββατο μετά τον εσπερινό, ώρα 6

Ø Χορωδία νεανική – παιδική κάθε Κυριακή ώρα 5 μ.μ. Η χορωδία που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Συνοδικής Επιτροπή Νεότητος έχει εκδώσει το CD «Ζωή μέσα στο Φως» που θα παρουσιάσει στο Αγρίνιο την Κυριακή 22/10/2017.

Το φως της πίστης και της παράδοσης του έθνους μας θα φωτίζεται μέσα από τα μαθήματα Πίστης και Ιστορίας που θα παρέχονται σε μικρούς και μεγάλους καθώς και μέσα από τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Αγίου Δημητρίου.

Ἡ Εκκλησία είναι δίπλα σας, για να στηρίξει εσάς και τα παιδιά σας.


Εκ του Ιερού ναού 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια