ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη Χρ. Σταρακά με κλιμάκιο της Π.Δ.Ε στον Αστακό


Στο δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο Δήμο Ξηρομέρου και στο συσκευαστήριο της «Νηρεύς».

Με αφορμή το δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο Δήμο Ξηρομέρου, αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και με τη στήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και περιοδεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στον Αστακό.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Αιτωλοακαρνανίας Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και Αντιδήμαρχοι.



Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου  αναμένεται να εξεταστούν δωρεάν με μαστογραφία πάνω από εκατό γυναίκες στο Δήμο Ξηρομέρου. Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους συμμετέχοντες και ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό, καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη βοήθεια σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για την πολύ σημαντική αυτή εξέταση, η οποία σώζει ζωές.

Ακολούθησε περιοδεία στον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή  καθώς και επαφές με πολίτες, ενώ πραγματοποιήθηκε παράλληλα επίσκεψη στο υπερσύγχρονο συσκευαστήριο της εταιρίας «Νηρεύς – Ιχθυοκαλλιέργειες», με το κλιμάκιο να ξεναγείται στις εγκαταστάσεις και να ενημερώνεται για την υποδειγματική λειτουργία της μονάδας.

«Είτε πρόκειται για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, είτε για την παραγωγική διαδικασία, είτε για την καθημερινότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κοντά στους πολίτες», δήλωσε στο περιθώριο της επίσκεψης η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά και συμπλήρωσε: «Είδαμε από κοντά μια πρότυπη παραγωγική μονάδα, συνομιλήσαμε με τους πολίτες αλλά, πάνω από όλα, συμβάλαμε κι εμείς στο να καλυφθεί το κενό της πρόληψης του καρκίνου του μαστού για συμπολίτισσές μας που δεν είχαν την δυνατότητα για μαστογραφία. Σε καιρούς κρίσης, όπως έχουμε αποδείξει και με τη λειτουργία του Ογκολογικού Ξενώνα «η Ελπίδα» με 100% χρήματα της Περιφέρειας, μπορούμε να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια