ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Εορτάζει ο Ι.Ν Αγίου Δημητρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike άγιος δημήτριος

Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017, εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, εορτάζει και ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την παραμονή της εορτής, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ στο τέλος θα ψαλούν τα εγκώμια μπροστά στην εικόνα μαρτυρίου του Αγίου. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, Πέμπτη και ώρα 7:30 το πρωί, θα γίνει η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, ο οποίος θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Άγιος Δημήτριος έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. Ήταν έπαρχος της Θεσσαλονίκης και δούκας της Μακεδονίας, παράλληλα όμως ήταν και κατηχητής σε νέους, τους οποίους συχνά συγκέντρωνε και τους μιλούσε για την αλήθεια του Χριστού.

Κατηγορήθηκε από άλλους στρατηγούς για τη χριστιανική του πίστη, τη στήριξη των Χριστιανών και την όλη στάση του υπέρ του Χριστιανισμού και οδηγήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο δια λογχισμού.

 Ο Άγιος Δημήτριος υπήρξε και ο πρώτος προστάτης του Αγρινίου. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου ήταν ταυτόχρονα και η πρώτη ενορία των Χριστιανών Ελλήνων στο τότε Βραχώρι, από το 1664. Γι΄αυτό μάλιστα, εις τον προαύλιο χώρο του, φιλοξενούσε το κοιμητήριο των Ελλήνων μέχρι το 1949.

Στα πλαίσια των Δημητρίων 2017, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, παρουσία πλήθους κόσμου, ο ψηφιακός δίσκος (CD) της νεανικής - παιδικής χορωδίας Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (για να δείτε σχετικά video πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ) με τίτλο «Ζωή μέσα στο Φως» και με τραγούδια που αναφέρονται στην φωτεινή πορεία των νέων μέσα στο δρόμο του Χριστού και της ιστορίας της Ελλάδας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια