Δράσεις του Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού(φωτο)Με σύνθημα " Η πρώιμη Διάγνωση Σώζει. Ο Ειδικός Σώζει",η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Σε συνεργασία με το Γ.Ν.Αγρινίου έγιναν εξετάσεις τεστ ΠΑΠ, για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε από επιστημονικό προσωπικό των Τμημάτων Μαιευτικής των Μονάδων Υγείας, σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.Στην είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου λειτούργησε περίπτερο, σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας,όπου εθελόντριες του Συλλόγου διένειμαν φυλλάδια  και ενημέρωσαν τις γυναίκες,για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων φορέων και  των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας ,αποτελεί βασική προϋπόθεση για την νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.

         
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.