ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Εντυπωσιάζει ο "ΑΝΕΣΙΣ",(φωτο-βίντεο)



Ο Δήμαρχος Αγρινίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ με αφορμή και την σημερινή πρεμιέρα για την νέα κινηματογραφική χρονιά

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των σημαντικών χώρων της πόλης: «Σας υποδεχόμαστε σε έναν ανακαινισμένο χώρο που πλέον αποτελεί στολίδι για την πόλη. Ήταν πρόθεση μας,  από την αρχή,  να αναβαθμίσουμε και να νοικοκυρέψουμε τις αίθουσες που είχαν αφεθεί στο χρόνο.



Ένας από αυτούς τους χώρους ήταν το ΑΝΕΣΙΣ , όπως ήταν το ΕΛΛΗΝΙΣ και το  ΔΗΠΕΘΕ. Το ΑΝΕΣΙΣ ήταν για πολλά χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης. Θυμάστε ότι έπρεπε να κλείσουμε την αίθουσα για να εγκαταστήσουμε σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, που ήταν απολύτως απαραίτητο και επιβεβλημένο για την λειτουργία του. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ριζική αναβάθμιση του χώρου. Αλλάξαμε τα καθίσματα, αναβαθμίσαμε την ποιότητα της εικόνας και του ήχου. Σήμερα παραδίδουμε ένα νέο χώρο, αντάξιο της πόλης και των πολιτών.Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή. Την Αντιδήμαρχο κ.Μαρία Παπαγεωργίου, την Υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου κ. Χριστίνα Μπαλάσκα και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου. Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς. Δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε». 

Καλή  χειμερινή κινηματογραφική  περίοδο ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου:«Με πολύ χαρά παραδίδουμε σήμερα στους συνδημότες μας μια εμβληματική αίθουσα της πόλης. Από αυτόν τον χώρο έχουμε όλοι ζωντανές μνήμες. Εδώ διασκεδάσαμε, συγκινηθήκαμε, ταξιδέψαμε. Όπως είπε ο Δήμαρχος, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, έχριζε ανακαίνισης καθώς οι φθορές ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στα καθίσματα. Σταδιακά πετύχαμε να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Περιμένουμε όλους τους Αγρινιώτες να έρθουν να απολαύσουν ταινίες που επιλέξαμε με πολύ φροντίδα».



Όπως ανέφερε ο κ.Παπαναστασίου έχουν αντικατασταθεί 480 καθίσματα στο κάτω μέρος του κινηματογράφου,ενώ στο άνω διάζωμα παρέμειναν τα ίδια ,αλλά αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα με καθίσματα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση ,από αυτά που αφαιρέθηκαν από το κάτω μέρος.

Η ανακαίνιση έγινε και εντυπωσιάζει,πρέπει όμως και εμείς οι ίδιοι να προσέξουμε το χώρο για να παραμείνει στην εξαιρετική σημερινή κατάσταση.

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια