ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας


Την ανάγκη για ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους των πόλεων, αλλά και τη διαρκή εποπτεία που απαιτείται στην Πατρών – Πύργου, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 6  Οκτωβρίου 2017 στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιο Μητρόπουλο.  
Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια των ανησυχητικών στοιχείων που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Αχαΐας, βάσει των οποίων κάθε μήνα καταγράφονται 50 επιστροφές διπλωμάτων στη Διεύθυνση Μεταφορών Αχαΐας. Εξ αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία, το 70%, αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε νεαρές ηλικίες, το 27%  ανασφάλιστα οχήματα και το 3% παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
«Είναι «καμπανάκι» αυτά τα στοιχεία που συλλέξαμε. Είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ενισχυθεί η αστυνόμευση στους δρόμους των πόλεων,  ώστε να αντιμετωπιστεί ιδιαίτερα το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Να προστατευτούν με κάθε τρόπο οι νέοι μας» ζήτησε ο κ. Κατσιφάρας και ταυτόχρονα θεώρησε απαραίτητη τη  διαρκή, αστυνομική εποπτεία στην Πατρών – Πύργου με στόχο την αποτροπή των τροχαίων. «Γνωρίζω ότι καταβάλλετε προσπάθειες, αλλά το γεγονός ότι έχουμε διαρκώς θανατηφόρα τροχαία είναι σοκαριστικό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, αποσαφήνισε ότι η αστυνόμευση, μιας εθνικής οδού, δεν μπορεί να αποτελεί οριστική λύση και έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της ανακατασκευής της Πατρών – Πύργου. «Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Το παρακολουθούμε και το διεκδικούμε» πρόσθεσε για τη μετατροπή της Πατρών – Πύργου σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
Από την πλευρά του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιος Μητρόπουλος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι εντείνονται, ενώ το Νοέμβριο,  στο πλαίσιο του θεσμού «μήνας Τροχαίας» ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στους νέους, αυριανούς οδηγούς στους οποίους απευθύνεται ενημερωτική  που δίνει έμφαση  στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια.
Σε ό,τι αφορά την Πατρών – Πύργου κατέθεσε και ο ίδιος τον προβληματισμό του σε σχέση με την επικινδυνότητα του δρόμου  κι ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από πλευράς της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδος υλοποιείται σχέδιο καταγραφής των πιο επικίνδυνων σημείων. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ μαζί με προτάσεις για τη λήψη επιπλέον μέτρων αστυνόμευσης της οδού.
Κλείνοντας ο κ. Κατσιφάρας διαβεβαίωσε τον κ. Μητρόπουλο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προτίθεται  να συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του σχεδιασμού  της περιφερειακής ΕΛΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια