ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τραύμα σκέτο… χωρίς Queen

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε traumaqueen

Η έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ξεκίνησε το Σάββατο 7 Οκτώβρη με μια εξαιρετικά δυνατή παράσταση το TRAUMA QUEEN, που δόθηκε στον αύλειο χώρο του παλιού νοσοκομείου της πόλης μας.
  • του Στέλιου Μερμίγκη
  • Δημοτικού Συμβούλου με το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Θα σταθώ στα λίγα λόγια του καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καραγέωργου.
Ο αγαπητός Νίκος, αφού πρώτα μας ενημέρωσε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στο πολιτικό θέατρο, είπε χαρακτηριστικά, ότι ανάμεσα στα άλλα ο ρόλος του είδους αυτού είναι να προκαλεί τύψεις στους θεατές και μας κάλεσε όλους να προβληματιστούμε για το μείζον θέμα της δημόσιας υγείας και τη λειτουργία των δομών της.
Όμως, για να φτάσει κάποιος να έχει τύψεις, ειδικά όταν διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται από νευραλγικά πόστα τις τύχες του Ε.Σ.Υ., θα πρέπει να έχει συνείδηση του ρόλου του και κυρίως να έχει αίσθημα ντροπής.
Στη ζωή μου έχω συναντήσει κάμποσους μεγαλοσχήμονες που είχαν και έχουν θέσεις εξουσίας και διαπίστωσα, ότι πάσχουν από έλλειψη τσίπας.
Σας διαβεβαιώ, ότι δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας αυτής με εμβόλια ή κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Οπότε, ας ζητήσω εγώ συγνώμη σαν εργαζόμενος του συγκεκριμένου χώρου αλλά και σαν ενεργός πολίτης της τοπικής κοινωνίας μας.
Όχι βέβαια εκ μέρους όλων αυτών, αλλά γιατί, από ότι φαίνεται, δεν ήμουν αρκούντως αποτελεσματικός να κινητοποιήσω, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και την κοινωνία που είναι η μόνη εγγυημένη λύση, προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατρακύλα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάντια του παλιού νοσοκομείου μας, όπου μια δημόσια περιουσία έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και των λεηλασιών.
Ο μόνος τελικά που κατάφερε μέχρι σήμερα να του δώσει ξανά ζωή, μετά από τέσσερα χρόνια εγκατάλειψης, έστω και για λίγες ώρες, είναι όλο αυτό το μελίσσι των ανθρώπων που μας πρόσφεραν απλόχερα αυτή την εξαιρετική παράσταση και κάτω μάλιστα από δύσκολες καιρικές συνθήκες .
Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια