ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Επιστρέφουν τα βιβλία θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress 2οΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου Αγρινίου ,ύστερα από αίτημα πολλών μελών του ,πραγματοποίησε τη Δευτέρα ,30 Οκτωμβρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. συγκέντρωση γονέων στο χώρο του σχολείου με θέμα την εξέταση του ζητήματος ,που ανέκυψε με την εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών και τη διανομή του «Φακέλου Μαθήματος»για το μάθημα αυτό.

Κατά τη συγκέντρωση ,στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί γονείς ,έγινε σχετική ενημέρωση και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση.

Μετά το πέρας της συζήτησης οι παριστάμενοι γονείς ομόφωνα εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους προς τα «νέα βιβλία των θρησκευτικών»(τον φάκελο μαθήματος ),τα οποία θεωρούν ανορθόδοξα,αντιπαιδαγωγικά και αντισυνταγματικά ,αφού εγκαταλείπουν το ιδεώδες της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής και με τον θρησκειολογικό και ουδετερόθρησκο  χαρακτήρα τους οδηγούν τους μαθητές στη θρησκευτική σύγχυση,τον συγκρητισμό ,την πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό.


Ομόφωνα επίσης  πρότειναν να επιστραφούν στο Υπουργείο Παιδείας από τους γονείς των ορθοδόξων μαθητών οι διανεμηθέντες «φάκελοι μαθήματος»,καθότι καταπατούν ευθέως το ατομικό τους δικαίωμα να εξασφαλίζουν την μόρφωση των παιδιών τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις .

Ζήτησαν ακόμη να αντικατασταθούν οι «φάκελοι μαθήματος» το ταχύτερο δυνατόν από τα περσινά σχολικά εγχειρίδια ,εάν δε το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στη συγγραφή νέων βιβλίων θρησκευτικών για τους ορθόδοξους μαθητές ,αυτά να έχουν απολύτως ορθόδοξο χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ,συμμεριζόμενο πλήρως τις ανωτέρω θέσεις ,ομόφωνα καλεί όλους τους ορθόδοξους γονείς να επιστρέψουν στο Υπουργείο Παιδείας ,ως απαράδεκτους και επικίνδυνους για τα παιδιά τους ,τους διανεμηθέντες «φακέλους μαθήματος» για το μάθημα των θρησκευτικών .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια