ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σχολή γονεων

Με την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, αρχίζουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, την προσεχή Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.
Το θέμα της πρώτης συναντήσεως είναι: «Ο Άγιος Πορφύριος οδοδείκτης στην οικογένειά μας», το οποίο θα αναπτύξει η αξιότιμη κα Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργός και πνευματικό τέκνο του οσίου Πορφυρίου. Θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ώρα 18:30’.
Η κα Αθηνά Σιδέρη είναι κοινωνική λειτουργός, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα της οικογενείας και της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών. Ως πνευματικό τέκνο του συγχρόνου μας οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, συνδυάζει άριστα την κοινωνική προσφορά και τις επιστημονικές της γνώσεις με την αγιασμένη προσέγγιση του Οσίου, ο οποίος είχε μια μοναδική αντιμετώπιση στα σύγχρονα οικογενειακά προβλήματα.
Πολύ σημαντική αποδεικνύεται σήμερα η ύπαρξη της Σχολής Γονέων στην τοπική μας Εκκλησία, μάλιστα σε μια εποχή που νέα ήθη και ξενόφερτα μοντέλα συμβίωσης τορπιλίζουν τον θεοΐδρυτο και ιερό θεσμό της οικογενείας και την αξία του ανθρωπίνου προσώπου. 
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας καλεί τους γονείς και τα νέα ζευγάρια, να συμμετέχουν κι εφέτος στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων, ώστε μέσα από τα ποικίλα θέματα, τον διάλογο και την επικοινωνία με ειδικούς επιστήμονες, κληρικούς και λαϊκούς, να στηριχθούν στο δύσκολο έργο της συζυγίας και της ανατροφής των παιδιών. Έτσι, θα οδηγηθούν στη δημιουργία της πατροπαράδοτης οικογένειας των αξιών και ιδανικών, που είναι το ασφαλές και αναντικατάστατο πλαίσιο κοινωνικής σταθερότητος.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια