ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επισκέψεις του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κων. Μητρόπουλου σε μελισσοκομικές επιχειρήσεις


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην προσπάθεια ανάδειξης, στήριξης και προβολής των τοπικών ποιοτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετέχει στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, ως τιμώμενη Περιφέρεια με δικό της περίπτερο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ Κων/νος Μητρόπουλος στα πλαίσια αυτής της σημαντικής εκδήλωσης και θεωρώντας ότι ο κλάδος της Μελισσοκομίας είναι σημαντικός οικονομικός πυλώνας στήριξης της τοπικής οικονομίας, παράγοντας εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων σε μελισσοκομικές επιχειρήσεις της Περιφέρειά μας.
Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 επισκέφτηκε την επιχείρηση Δημήτρη Γκλαβά στον Αλισσό Αχαΐας, μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στον τομέα της μελισσοκομίας, η οποία διαθέτει μεγάλο αριθμό μελισσοσμηνών, ασχολείται με την τυποποίηση και εμπορία μελισσοκομικών προϊόντων καθώς και την παραγωγή βασιλισσών, ενώ διαθέτει και κατάστημα πώλησης μελισσοκομικού εξοπλισμού.



Την ίδια ημέρα επισκέφτηκε την επιχείρηση Γιάννη Στυλιαρά στην Δάφνη Ναυπακτίας μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο  Αναστασία Κωνσταντοπούλου, τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Σταύρο Βέρρα και στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Πρόκειται για μια πρότυπη μονάδα που ασχολείται με την συσκευασία και τυποποίηση μελισσοκομικών προϊόντων, αλλά και την παραγωγή βιολογικού μελιού, από δικά της μελισσοσμήνη. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 επισκέφτηκε μελισσοκομικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα τα μελισσοκομία των: Ανάστου Καραγκούνη στα Σαβάλια και του Γενναίου Χρυσανθόπουλου στην Κεραμυδιά.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ως στόχο τη στήριξη ιδιαίτερων κλάδων του πρωτογενή τομέα όπως αυτός της μελισσοκομίας, με απώτερο σκοπό την αύξηση της αξίας των ιδιαίτερων αυτών τοπικών προϊόντων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια