ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Άνοιξαν τα διόδια σε Αγγελόκαστρο ,Κλόκοβα,Γέφυρα και Αίγιο

φωτο από γέφυρα Χ.Τρικούπης 


Με κεντρικό σύνθημα «Τώρα κατάργηση όλων των διοδίων», Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Ομοσπονδίες Αγροτών, Αγροτικοί Σύλλογοι, φορείς νεολαίας και γυναικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της περιοχής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, του Αιγίου, της Κλόκοβας και του Αγγελόκαστρου.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι ενώ οι οδικοί άξονες και η γέφυρα έχουν χρηματοδοτηθεί με χρήματα του λαού, τους εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι μέσω των διοδίων ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας λοιπόν τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων. Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, στηλιτεύουν τις προσπάθειες ορισμένων φορέων της περιοχής για χιλιομετρική χρέωση, κατάργηση κάποιων πλευρικών σταθμών ή τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία, δωρεάν μετακίνηση κατοίκων ορισμένων χωριών και πόλεων, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ακύρωση της σύμβασης - παράδοσης των εθνικών οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στα διόδια, στη ληστεία που γίνεται».

Η πρωτοβουλία για το άνοιγμα των διοδίων εντάσσεται στις κινητοποιήσεις ενάντια στην «αναπτυξιακή φιέστα» που θα διοργανώσει η κυβέρνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να απορρίψουν τα ιδεολογήματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου για τα οφέλη που θα έχουν τάχα από την ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας ότι η «ανάπτυξή» τους αφορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ενώ στο λαό φέρνει μόνο βάσανα.

πηγή:902.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια