ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Προσλήψεις εκτακτου προσωπικου για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αιτωλοακαρνανία



Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στην  Αιτωλοακαρνανίας και να  επιστρέψει η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, που επλήγησαν προ ημερών  από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του.

Ήδη το έργο «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος ΕΟ Αντιρρίου Ιωαννίνων (ΧΘ 48+500έως ΧΘ 58+000)"  με προϋπολογισμό 1.700.000, εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 801 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στόχος είναι η άμεση έναρξη των εργασιών ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η επικοινωνία μεταξύ Αγρινίου - Μεσολογγίου
Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής, ενέκρινε την  πρόσληψη 17 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2μηνης χρονικής διάρκειας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Π.Δ.Ε.
«Θα βρίσκομαι πάντοτε εκεί που πρέπει να είμαι χρήσιμος. Τώρα είμαι απαραίτητος στην έδρα της Περιφέρειας για τη δρομολόγηση και την ένταξη των έργων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και να αποκατασταθούν εγκαίρως τα προβλήματα» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόντες μέχρι να  επιστρέψει η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών».



Αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς τα συναρμόδια υπουργεία και τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση περισσοτέρων πόρων.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη διαρκή επικοινωνία που βρίσκεται η Περιφέρεια με το υπουργείο Εσωτερικών για τη διευθέτηση ζητημάτων που ανακύπτουν.
Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας, είχε επικοινωνία με τον  αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Βίτσα, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να συνδράμει ο στρατός με απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και προσωπικό στην γρήγορη αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο αυτό είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, για την διευθέτηση ζητημάτων, ώστε έγκαιρα οι τεχνικές υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες μεταφοράς και εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με  επιστολές που απέστειλε  στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Έφη Αχτσιόγλου, την  Υφυπουργό Οικονομικών   Κατερίνα Παπανάτσιου ζήτησε τις παρεμβάσεις τους  για διευκολύνσεις  πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία.
Ακόμη, με  επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη και στον Πρόεδρο του ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Κ. Χρηστάνη ο κ.  Κατσιφάρας επεσήμανε  την ανάγκη της ενεργοποίησης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την περίπτωση της σοβαρής βλάβης που έχει υποστεί η Εθνική Οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων στην περιοχή της Κλεισούρας, λόγω έντονων φαινομένων αστάθειας πρανών, επικινδυνότητας καταπτώσεων, κατολισθήσεων και εδαφικών υποχωρήσεων, εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά περιέγραψε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις πλημμύρες και εστίασε στο σημαντικότερο που είναι η διακοπή της σύνδεσης μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Κατά τη δευτερολογία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, πρόσθεσε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 38 εκατ € που αφορούν  και τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, η υλοποίηση του οποίου χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των ΚΑΠ.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ακόμη οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Ιωάννης Καραμαλίκης και ο υποδιοικητής Ανάργυρος Φαλίδας, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αγρινίου Αλέξανδρος Κοντοσπύρος, ο πρόεδρος του Εεπιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, καθώς επίσης εκπρόσωποι από την ΕΑΣ Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια