ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Π.Υ Αγρινίου τίμησε τους προστάτες της(φωτο-βίντεο)



Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της, "Τρείς Παίδες εν Καμίνω".



Στο Αγρίνιο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε τους τρεις αγίους με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη.




Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και η ημέρα μνήμης τους καθιερώθηκε από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

To Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες του άγιους Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.



Με τη στάση ζωής τους, οι Τρεις Παίδες αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το πρωί τελέσθηκε  θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου,αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Π.Σ



ενώ στην συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στο ξενοδοχείο Imperial.



Το παρών έδωσε ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Αντιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας,αξιωματικοί και πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου,η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτ/νιας Χριστίνα Σταρακά,εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου.



Οι εγκαταστάσεις της Π.Υ Αγρινίου είναι ανοιχτές για τους πολίτες καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας.








































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια