ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θέρμο:Εντυπωσίασε η παράσταση «Το τανγκό των Χριστουγέννων »φωτο)



Εντυπωσίασε η  θεατρική παράσταση " Το τανγκό των Χριστουγέννων " που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θέρμου την Τετάρτη 27/12 ,στην  κατάμεστη Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου Θέρμου.





Το τανγκό των Χριστουγέννων είναι ελληνική δραματική ταινία του 2011, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη. 

Η ταινία τοποθετείται στην περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο. Ο Στέφανος Καραμανίδης είναι υπολοχαγός και ερωτευμένος με τη Ζωή, τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη. Θέλει να ζητήσει από εκείνη να χορέψουν τανγκό στη γιορτή των Χριστουγέννων, όμως δεν ξέρει να χορεύει. Γι' αυτόν τον λόγο, ζητά τη βοήθεια του φαντάρου του, Λάζαρου Λαζάρου, ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του.

Η ταινία ξεκινά στο σήμερα, σε ένα φαρμακείο, όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας συναντά έναν νεαρό άντρα και κλονίζεται. Τότε πάει στο σπίτι του και ψάχνει να βρει μία προτομή της Θεάς Αφροδίτης.



Σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, κατά την περίοδο της Δικτατορίας, αρχίζουν τις ετοιμασίες για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα. Ο διοικητής του στρατοπέδου Μανώλης Λόγγος, ώστε όλα να είναι έτοιμα έως τότε, απαγορεύει τις άδειες των οπλιτών. Ο Καραμανίδης, ένας υπολοχαγός, είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του διοικητή και είναι αρκετά θλιμμένος, γιατί υπήρχε φόβος να μην την ξαναδεί, καθότι ο διοικητής προσμένει μετάθεση στην Αθήνα. Σε μία γιορτή στη λέσχη, ο Καραμανίδης, βλέπει τη Ζωή να μη χορεύει και να θαυμάζει αυτούς που χορεύουν τανγκό, η οποία μάλιστα ήταν αρκετά απογοητευμένη με τον άντρα της, καθότι παντρεύτηκε και μικρή.

Ο υπολοχαγός, ξαφνιάζει έναν φαντάρο, ο οποίος είχε αναλάβει τα καλλιτεχνικά της γιορτής των Χριστουγέννων, λέγοντας του να του μάθει να χορεύει τανγκό. Έτσι, εξασφαλίζοντας να έχει υπηρεσία τα Χριστούγεννα, τον διέταξε να έρχεται κρυφά κάθε βράδυ στο γραφείο του ΑΥΔΜ, και να του κάνει μαθήματα. Παράλληλα, όμως, Λάζαρος, μαθαίνει από την αδελφή του ότι η μητέρα τους αργοπεθαίνει και του ζητά να σπεύσει ταχέως να τη δει. Όταν αιτείται άδεια από τον Καραμανίδη, εκείνος την αρνείται και του λέει ότι αν τον έχει μάθει να χορεύει έως τη γιορτή, τότε θα του τη δώσει.

Σε κάποια φάση, όταν η μητέρα του φαντάρου χειροτέρευσε πολύ, εκείνος δοκίμασε να κάνει "μαντραπήδα". Αν και τον σταμάτησε ο υπολοχαγός, τελικά, δεν είπε τίποτα, και τον άφησε να φύγει. Εκείνος όμως επέστρεψε, και πήγε αμέσως να συνεχίσει το μάθημα τανγκό στον Καραμανίδη, λέγοντάς του ότι είναι πολύ άσχημο να είσαι ανήμπορος να έχεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Κι ενώ χορεύουν, ο Καραμανίδης σκεφτόταν τη Ζωή και έγειρε προς αυτήν να τη φιλήσει φιλώντας τον Λαζάρου, τότε ο Λαζάρου λιποθυμά από πνευμονία και τον πάνε στο νοσοκομείο.

Η γιορτή έφτασε, αλλά αρχικά, η Ζωή δεν εμφανίστηκε. Κατόπιν, όταν εμφανίστηκε, ο άντρας της σηκώθηκε να μιλήσει με τον Ταξίαρχο, ο οποίος του είπε για τη μετάθεση και ότι ήταν έτοιμη. Ήδη ο Καραμανίδης πήγε και ακολούθησε τα βήματα που του υπέδειξε ο Λαζάρου και επάνω στον χορό της είπε ότι την αγαπά κι ότι εκείνος είχε στείλει έναν δίσκο με τανγκό.

Η ταινία τελειώνει στο σήμερα, όταν ο ηλικιωμένος συναντά ξανά τον νεαρό και του λέει ότι γνώριζε τον πατέρα του και ότι ήταν ίδιοι, πράγμα που εξέπληξε τον νεαρό, γιατί όλοι λέγανε το αντίθετο. Κατόπιν, του λέει ότι τον λένε Λόγγο και ο ηλικιωμένος, που ήταν ο Λαζάρου αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Έτσι, πάει κι επισκέπτεται τη Ζωή και της δίνει την προτομή, ενώ στέλνει και τον δίσκο με τα τανγκό στον Καραμανίδη χωρίς να εμφανιστεί.




Σκηνοθεσία:Sofia Agnidi

Η θεατρική ομάδα :

Λάζαρος Λαζάρου : Θωμάς Κοντούλης
Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης: Lambros Babatsikos
Αντισυνταγματάρχης Μανώλης Λόγγος: Paris Koutsoubas
Ζωή Λόγγου: Anna Maria Sagwna
Παρασκευή : Φωτεινη Λιανου
Ταγματάρχης: Βασίλης Κωνσταντάρας
Χρυσάνθη : Sofia Bithava
Ειρήνη: Aggeliki Sermengeli
Ελισάβετ Λόγγου: Μαριμπρίνα Κωνσταντάρα
Μοδίστρα: Athanasia Bouga
Φαντάρος : Thanasis Koutsoubas
Κυρία: Vula Koutsoubas

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια