Δύο τελευταίες παραστάσεις για τον «Μανώλη…!»,στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ


Ο πρώτος κύκλος της Πειραματικής Σκηνής κλείνει με τις δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου «Μανώλη...!» του Γιώργου Νεοφύτου.
Σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα  στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, με μια λιτή και ταυτόχρονα καθηλωτική ερμηνεία, η Λένα Ντζούρβα ανασύρει βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα.
Το έργο  καταφέρνει να συγκινήσει και να προβληματίσει, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στην ηθελημένα «ιστορική αμνησία» και τον εφησυχασμό των ανθρώπων.

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις είναι την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου,στις 9 το βράδυ.


Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΕΛΛΗΣ
Σκηνικό/κοστούμια: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΑΓΔΑ ΡΕΝΤΙΦΗ

Ερμηνεύει η ΛΕΝΑ ΝΤΖΟΥΡΒΑ


σημείωμα σκηνοθέτη:

Μπορεί ο χρόνος, που τον είπανε μεγάλο γιατρό, να γιατρέψει την πληγή ενός συλλογικού τραύματος; Κι αν ναι, όμοια μπορεί να γιατρέψει το ιδιωτικό τραύμαπου η Ιστορία απαξιεί να καταγράψει; Μπορεί ένας απλός άνθρωπος να συνεχίσει τη ζωή του όταν η Ιστορία καταβρόχθισε τη δική του ιστορία στερώντας
του το μόνο αποκούμπι που του είχε απομένει; Κι αν μπορεί πώς υποφέρεται ηαφόρητη μοναξιά και ποια προσδοκία θα αναπληρώσει αυτά που χάθηκαν;
«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησετουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» Η ηρωίδα του έργου δεν κατάφερε να κάνει την ζωή της όπως την ήθελε. Σίγουρα όμως δεν την εξευτέλισε.

Γιώργος Μικέλλης
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.